Головна Новини Світ Польща Польща підтримує Україну, однак заявила, що має свої вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща підтримує Україну, однак заявила, що має свої вимоги

Польща підтримує членство України в ЄС, однак на своїх умовах.

сьогодні, 14:43
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Варшава підтримує членство України в НАТО та ЄС, однак має свої вимоги. За його словами, переговори з Україною ускладняються через те, що на Київ тиснуть. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RMF 24.

Польща підтримує Україну, однак заявила, що має свої вимоги

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський під час візиту до США заявив, що розмови про альянс і відносини є дуже важливими.  За його словами, завдяки НАТО Польща "почувається безпечніше".

"Ми хочемо зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в Сполучених Штатах щодо альянсу з Європою, підтримки України, фізичної присутності американських військ у Польщі", — сказав Сікорський.

Також Міністр закордонних справ Польщі відповів на питання чи ускладнились стосунки з Україною. За його словами, "на Україну тиснуть", а Польща має свої умови щодо членства України в ЄС. 

"У морі вона почувається добре, на суші трохи гірше. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас є свої вимоги, як це буває між сусідами", — сказав Сікорський.

Нещодавно Сікорський закликав український уряд знайти рішення для вшанування жертв Волинської трагедії, інакше Польща вживатиме "жорсткіших заходів" щодо України. Згодом у Польщі пригрозили блокуванням вступу до ЄС, якщо Україна не дозволить провести ексгумацію жертв Волинської трагедії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова МЗС Польщі знайшов неприйнятне рішення щодо долі Криму та запропонував Україні піти на компроміс.

Також "Коментарі" писали про те, що під час переговорів між Зеленським та Сікорським ситуація мало не дійшла до сварки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини