Польща повідомила чи буде продовжувати вводити санкції проти Росії зважаючи на економічну кризу

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловився про те, чи необхідно продовжувати чинити санкційний тиск на Росію, адже в Європі відбувається економічна криза

Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну Європейський Союз засудив злочинні дії Володимира Путіна та ввів санкції проти РФ. Такі дії призвели до енергетичної кризи в Європі, що викликало думку про можливе послаблення санкцій для Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Polskie Radio 24.

Під час інтерв’ю на польському радіо Polskie Radio 24 прем’єр-міністр Матеуш Моравецький розповів про санкції, війну в Україні та ракетні вибухи на території Польщі. Польський політик вважає, що світ готовий допомагати Україні ще більше у боротьбі з Росією.

"Українці повинні знати, що їх підтримує вся Європа, що ми, вільний світ, готові жертвувати ще більше, щоб його захистити, тому що Україна бореться за нашу свободу і наше процвітання", - говорить Матеуш Моравецький.

Прем’єр-міністр під час розмови повідомив про справжні причини енергетичної кризи в Європі та зокрема у Польщі.

"Санкції проти Росії ефективні, ми маємо продовжувати їх застосовувати, попри те, що вони впливають на нашу економіку. Ми повинні зайняти спільну позицію в цьому питанні, в тому числі і про справжні причини економічної кризи", - повідомляє польський політичний діяч.

Моравецький також наголосив на конфіскації російських активів, які потім можна передати для відновлення України. Також, прем’єр-міністр прокоментував ситуацію з інцидентом поблизу українського кордону. Матеуш Моравецький заявляє, що в смерті жителів Польщі винна Росія.

Раніше портал "Коментарі" писав про вислови Матеуша Моравецького стосовно вибухів у Польщі. Політик вважає, що за цим могла стояти Росія, яка таким чином намагається вчинити провокації.

Також "Коментарі" писали про реакцію президента Польщі стосовно інциденту з українською ракетою, яка вбила двох поляків.