Головна Новини Світ Польща Ракетний удар – це ідеальний спосіб здійснити російську провокацію проти Польщі – Моравецький
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар – це ідеальний спосіб здійснити російську провокацію проти Польщі – Моравецький

Ймовірно 15 листопада українська ракета влучила по польському прикордонному селищі. Попри це, в Польщі не виключають і російських провокацій

16 листопада 2022, 15:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Під час масованої атаки російськими ракетами по території України, один снаряд потрапив у польське прикордонне селище Пшеводув. Прем’єр-міністр Польщі стверджує, що Росія таким чином могла вчинити провокації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польські ЗМІ.

Ракетний удар – це ідеальний спосіб здійснити російську провокацію проти Польщі – Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

У середу президент зустрівся з прем’єр-міністром Матеушем Моравецьким та міністрами, які опікуються сферою безпеки. Після зустрічі та спільної наради прем'єр-міністра і президента розпочалося засідання РНБО.

Попередній висновок у справі озвучив президент Польщі. Анджей Дуда заявив, що ймовірно це була українська ракета, яка збивала російські снаряди для захисту своєї території. Також польський президент додав, що вважає це нещасним випадком. Він повідомив, що це, швидше за все, ракета С-300 російського виробництва, ймовірно, 1970-х років.

Прем’єр-міністр Польщі погоджується з думкою президента, але зауважив, що Російська Федерація могла влаштувати провокації.

"Ракетний удар – це ідеальний спосіб здійснити російську провокацію проти Польщі. Ми знаємо, наскільки добре росіяни можуть планувати такі речі", — повідомив Матеуш Моравецький після засідання РНБО.

Моравецький додав, що в умовах жорсткої війни Росії проти України не варто виключати усі можливі сценарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав винних у ракетному обстрілі Польщі.

Також "Коментарі" писали, що Папа Римський Франциск засудив дії Російської Федерації 15 листопада, коли РФ запустила понад 100 ракетних снарядів по території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини