Головна Новини Світ Польща Вибух у Польщі. Реакція президента Анджея Дуди на українську ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у Польщі. Реакція президента Анджея Дуди на українську ракету

Президент Польщі Анджей Дуда вважає нещасним випадком ситуацію, яка склалась через масований запуск російських ракет по території України

16 листопада 2022, 14:50 comments2934
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 листопада Російська Федерація вчинила найбільший ракетний обстріл українських територій від початку повномасштабного вторгнення випустивши понад 100 ракет. Ввечері з’явилась, що прикордонне польське селище постраждало від ракетного удару. Президент Польщі Анджей Дуда зібрав Раду національної безпеки та оборони і обговорив інцидент в прикордонному селищі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на польські ЗМІ.

Вибух у Польщі. Реакція президента Анджея Дуди на українську ракету

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

МЗС Польщі пізно ввечері 15 листопада заявило, що по селищі Пшеводуві завдала удар російська зброя та вбила двох поляків. З часом іноземні посадовці почали змінювати риторику і все більше дотримувались версії, що ймовірно українська система ППО спрацювала і влучила в прикордонне селище. Цю інформацію підтвердив президент США Джо Байден та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Тепер і президент Польщі офіційно заявив, що найбільш ймовірно це була українська ракета, яка використовувалась для збиття російських снарядів.

Україна захищалася, очевидно і зрозуміло, також запускаючи ракети, завданням яких було збивати російські ракети, сказав Дуда.

"Все вказує на те, що це нещасний випадок", — озвучив ситуацію про ракетний удар по Польщі Дуда.

Раніше, портал "Коментарі" повідомив, що подібну позицію займає і Олаф Шольц. Німецький політик заявив, що немає значення чия ракета впала у Польщі, адже якби РФ не напала на Україну такої ситуації можна було уникнути.

Також "Коментарі" писали про реакцію Міністерства закордонних справ Китаю на інцидент, що трапився у Польщі 15 листопада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини