Головна Новини Світ Польща Польща пригрозила ударом по Петербургу: інтригуючі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща пригрозила ударом по Петербургу: інтригуючі подробиці

Екс-глава Генерального штабу Польщі пообіцяв завдати удар по Петербургу, якщо РФ атакує країни Балтії

11 жовтня 2024, 23:12
Поділіться публікацією:

Якщо Росія нападе на країни Балтії, Захід відповість ударом по Санкт-Петербургу, заявив колишній начальник Генерального штабу Польщі Раймунд Анджейчак.

Польща пригрозила ударом по Петербургу: інтригуючі подробиці

Між Польщею і РФ зростає напруга. Фото з відкрити джерел

"Ми вдаримо по всіх стратегічних об'єктах у радіусі 300 км. Ми нападемо безпосередньо на Санкт-Петербург", — заявив Раймунд Анджейчак.

За його словами, війна в Україні дала Заходу кілька років на підготовку, а якщо Київ програє, то в найближчим часом "одна російська дивізія буде у Львові, інша — в Бресті, а третя — в Гродно".

Раймунд Анджейчак наголосив, що країни ЄС повинні показати Росії, що напад на Польщу або країни Балтії призведе до "тотального протистояння". Для цих цілей Варшава вже закуповує 800 ракет з дальністю до 900 кілометрів, які будуть використані в разі нападу РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна в Україні – ключова причина існування НАТО. Цей фактор Україна повинна максимально використати на свою користь, заявив політичний експерт Іван Ус. "На Заході здивувалися б, якби 23 лютого 2022 року хтось заявив, що найближчим часом Фінляндія і Швеція приєднаються до Альянсу. Натомість зараз вже нікого не дивує, що Фінляндія та Швеція в Альянсі, попри багаторічну нейтральність Швеції та вимушену нейтральність Фінляндії як країни, яка знаходилася між НАТО та СРСР, а потім РФ", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія здобула успіхи на лівому фланзі Сил оборони України у Курській області, повідомляє аналітичний проєкт DeepState. "Вкрай жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили", – йдеться у повідомленні DeepState. Аналітики зазначають, що наразі противник намагається закріпитись в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/

Новини