Головна Новини Світ Польща Польща продовжує ігнорувати Україну: подробиці нового скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща продовжує ігнорувати Україну: подробиці нового скандалу

Польща не брала участі у Форумі оборонних індустрій, хоча й отримала офіційне запрошення

2 жовтня 2023, 14:44 comments6449
Поділіться публікацією:

Варшава отримала запрошення на Форум оборонних індустрій у Києві однією з перших, проте польська влада його просто проігнорувала, відмовившись взяти в ньому участь минулої п'ятниці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю польському "TVN24" заявив український посол Василь Зварич.

Польща продовжує ігнорувати Україну: подробиці нового скандалу

Україна та Польща. Фото: з відкритих джерел

Журналіст поставив українському дипломату питання, чому представників Польщі не було на зустрічі Володимира Зеленського у Києві з представниками оборонної промисловості багатьох країн.

"Це питання до польської сторони, бо Польща однією з перших отримала запрошення на подію. Це суверенне рішення кожної країни. Ми надсилаємо запрошення, а країна вирішує, приймати його чи ні, виходячи зі своїх інтересів. Тому ми поважаємо такі рішення, але це не причина звинувачувати Україну в тому, що Польща не була присутня", – зазначив Василь Зварич.

Зазначимо, в Україні відбувся перший Форум оборонних індустрій. За його підсумками президент Володимир Зеленський заявив, що розпочався новий етап розвитку української оборонної промисловості. Він наголосив, що до альянсу оборонних індустрій увійшли майже 40 компаній-учасниць із 19 країн світу. І зазначив, що розвиток оборонного виробництва з використанням сучасних технологій, виробництва снарядів, ракет і дронів в Україні у співпраці зі світовими лідерами сфери допоможе нам здобути перемогу у війні, яку розпочала Росія з метою захоплення та знищення української державності. Які основні висновки можна зробити після цього форуму? Що слід зважити на майбутнє? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому посилюються розбіжності України з європейськими сусідами – справжні причини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини