Головна Новини Світ Польща Польща шукає способи допомогти Україні зі снарядами: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща шукає способи допомогти Україні зі снарядами: що відомо

Варшава шукає можливості додаткового виробництва боєприпасів для України

17 січня 2024, 22:27
Поділіться публікацією:

Уряд Польщі, який після виборів очолив Дональд Туск, працює над тим, щоби збільшити виготовлення боєприпасів та військової техніки для України. Про це під час виступу у Давосі заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає портал "Коментарі" з посиланням на видання Reuters.

Польща шукає способи допомогти Україні зі снарядами: що відомо

Польща залишається важливим партнером України. Фото з відкритих джерел

Можливості для додаткового виробництва снарядів і техніки польський уряд шукає в рамках роботи над новим пакетом допомоги для України, пише видання.

Очільник МЗС заявив, що новий уряд Польщі дивиться свіжим поглядом на всі питання, які пов'язані з Україною.

"Ми вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів та спорядження, а також те, що у нас ще є на складах", — розповів Радослав Сікорський.

Керівник польського МЗС також наголосив західним союзникам, що вартість стримування Кремля, якщо РФ захопить Україну, буде набагато більшою за вартість постачання ЗСУ зброї для ефективного захисту від російської агресії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини