Головна Новини Світ Польща Польща та Литва готуються до загрози з Білорусі: в ЄС кажуть, що на кордоні є небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща та Литва готуються до загрози з Білорусі: в ЄС кажуть, що на кордоні є небезпека

На кордоні з Білоруссю, як і раніше, небезпечно

31 липня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Коли на території Білорусі з’явились кілька тисяч вояків ПВК "Вагнера", уряди сусідніх Литви  та Польщі вживають  додаткові безпекові заходи. 

Польща та Литва готуються до загрози з Білорусі: в ЄС кажуть, що на кордоні є небезпека

Вагнерівці в Білорусі (колаж з відкритих джерел)

Як  інформує  литовський мовник LRT,  лідер  Литви Гітанас Науседа  сказав, що присутність  вояків ПВК "Вагнер"  з РФ  на території Білорусі, сприймається, як  серйозна загроза. Він  попереджує про можливість провокацій "вагнерівців" проти Литви, Польщі та Латвії.

"З перших же повідомлень про те, що в Білорусі можуть розгорнути ПВК "Вагнера", я відразу сказав, що ми не можемо відкидати загрозу", – замітив  очільник Литви.

Президент  повідомив, що опісля спроб заколоту "Вагнера" в Росії  уряд  Литви вжив додаткові заходи, і зазаначив, що рід час провокацій  прикордонникам допоможуть  військові Збройних сил Литви.

За твердженням уповноваженого уряду Польщі з безпеки інформаційного простору Станіслава Жаріня,  "на кордоні з Білоруссю, як і раніше, небезпечно".

"Польські патрулі зазнають нападів з боку агресивних іноземців. Щодня офіцери та солдати зазнають агресії", –  сказав він, даючи коментар на повідомлення прикордонників. які інформують про чергову спробу проникнення іноземців  до країни через білорусько-польський кордон.

Минулої п’ятниці, 28 липня,  представники польського командування показали  військовослужбовців зі снайперською зброєю на фоні загороджень на польсько-білоруському кордоні.

"Вечірня прогулянка на свіжому повітрі – для здоров'я. Снайпери – майстри розвідки, навігації, роботи зі зброєю. Їм характерні впевненість у собі, терпіння", – підписали  цю  світлину.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пригожин зробив заяву щодо нового набору до ПВК "Вагнер"

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини