Головна Новини Світ Польща Польща тиснутиме на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща тиснутиме на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні

Польща оголосила про передачу танків Leopard Україні, щоб "змусити інші країни зробити те саме"

12 січня 2023, 16:40 comments2959
Поділіться публікацією:

У Польщі не приховують, що оголошення про передачу танків Leopard Україні було не як поодинока ініціатива, а з метою, щоб "змусити інші країни зробити те саме". Це важливо для захисту України, оскільки інакше Польща може стати наступною мішенню російської агресії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву спікера уряду Польщі Петра Мюллера в ефірі "TVP".

Польща тиснутиме на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні

Поставки Leopard України. Фото: GettyImages

"Бо ми хочемо нав'язати певну поведінку. Якщо ми не захистимо незалежність України, ми станемо наступною мішенню. Про це треба сказати прямо", — зазначив Петро Мюллер.

Він додав, що Литва, Латвія та Естонія також розуміють це, оскільки, як і Польща, перебувають на передовій.

За словами спікера уряду Польщі, метою Варшави є те, щоб українська армія зуміла зупинити російський наступ і вибити окупантів із суверенної території України, але цього не станеться, якщо українські захисники не мають достатньої кількості сучасного озброєння.

"Різниця в тому, що ми хочемо чинити тиск. Ситуація з ракетами Patriot це наочно показує", — наголосив Мюллер.

Польща готова поставити Україні роту танків Leopard, але президент Польщі Анджей Дуда заявив, що хоче зробити це в рамках міжнародної коаліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: названі ключові складові цьогорічної поразки Росії – чи є вже перспективи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – керівники України, Литви та Польщі підписали 11 січня у Львові декларацію президентів Люблінського трикутника. Серед іншого було заявлено, що Польща передасть Україні роту танків Leopard (за стандартами НАТО – це 14 машин) у рамках міжнародної коаліції, а Литва надасть нам комплекси ППО та зенітні системи. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому так важливо таке зближення трьох держав.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини