Головна Новини Світ Польща Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції

Соєвий шпрот став дефіцитним товаром в Польщі. Уряд зняв попередню заборону на імпорт українського товару, однак українські фермери перезаключили контракти з іншими країнами та продали ресурс.

11 травня 2023, 16:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після заборони на українську продукцію, Польща відчула дефіцит соєвого шроту. Через це український сусід вирішив зняти заборону з імпорту соєвого шроту з України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Куркуль".

Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції

Соєвий шрот. Фото з відкритих джерел

Польща та ще кілька країн вели заборону на імпорт деяких продуктів з України, зокрема це стосувалось соєвого шроту. Через зменшення кількості цього ресурсу на польському ринку, його ціни одразу зросли.

"Ціни на соєвий шрот у Польщі підскочили на 30-50 доларів за тону на споті, оскільки на заводах виник дефіцит. Польські компанії розраховували на українську продукцію, але шрот не доїхав через неочікуване введення заборон низкою країн ЄС, в тому числі Польщі", — повідомили аналітики кооперативу "ПУСК".

Після таких сигналів Польща зняла попередню заборону на соєвий шрот з України, однак це не врятувало ситуацію, адже українські фермери заключили контракти з іншими постачальниками та продали товар.

"Українські постачальники, не розуміючи ситуацію, швидко перезаключили контракти та спрямували вантажівки зі шротом на Угорщину та інші
європейські країни ЄС, які не ввели заборони на поставки", — зазначають експерти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що поляки скаржаться на український продукт, який заполонив їх ринок.

Також "Коментарі" писали про президента України Володимира Зеленського, який розповів про свої очікування від нового пакету санкцій з боку Європейського Союзу. Це сталось під час зустрічі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини