Головна Новини Світ Польща Польща відреагувала на заклик Зеленського про передачу своїх МіГ-29: є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща відреагувала на заклик Зеленського про передачу своїх МіГ-29: є одна умова

Варшава хоче замість МіГ-29 нові винищувачі

28 серпня 2024, 07:30 comments1520
Поділіться публікацією:

Польща готова передати Україні свої МіГ-29 лише після отримання нових винищувачів, які були замовлені у союзників. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, повідомляє Wiadomosci.

Польща відреагувала на заклик Зеленського про передачу своїх МіГ-29: є одна умова

МіГ-29. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони зазначив, що Польща надала Україні всю військову допомогу, яку могла. При цьому, за словами урядовця, Варшава ухвалює всі рішення через призму безпеки країни.

"Я знаю, що Україні потрібні багато видів озброєнь, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберігати свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони", — додав він.

Також Косиняк-Камиш наголосив, що його країна може передати Україні винищувачі МіГ-29 лише після поповнення ВПС Польщі новими літаками. Мова про замовлені у США F-35, перший з яких буде поставлений цієї середи, 28 серпня. При цьому першу партію винищувачів доставлять не раніше 2026 року.

"Лише після отримання нових літаків можна буде утилізувати старі літаки, такі як МіГ-29, які наразі все ще використовуються, у тому числі для завдань щодо захисту повітряного простору Польщі. Потім ми прийматимемо рішення", — розповів міністр оборони.

Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, президент України Володимир Зеленський у ході прес-конференції наголосив, що українським захисникам дуже потрібні польські МіГ-29. Але рішення про постачання поки що немає.

Також глава держави наголошував, що необхідно рішення Польщі збивати ракети та дрони над Україною, які летять у напрямку польського повітряного простору.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні з'явиться специфічне міністерство: Зеленський розповів, чим воно займеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський анонсував свою зустріч із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Вона може відбутися на полях Генеральної асамблеї ООН.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини