Головна Новини Світ Польща Польща вже вважає, що Україна не може приєднатися до ЄС: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща вже вважає, що Україна не може приєднатися до ЄС: що сталося

Польща вважає, що за нинішніх умов Україна не може приєднатися до Європейського Союзу, оскільки це зашкодить польському сільському господарству

14 вересня 2023, 11:17 comments5775
Поділіться публікацією:

Польська влада вирішила відмовитися від тимчасової заборони на імпорт українського зерна, а ухвалити рішення про безстрокову заборону. Більше того, Польща виступає за те, щоб прив'язати його до вступу України до ЄС. Таку заяву зробив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус, уточнивши, що заборона має діяти принаймні до узгодження всіх питань сільського господарства між Євросоюзом та Україною, у тому числі у контексті наміру України вступити до ЄС. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на польське агентство PAP.

Польща вже вважає, що Україна не може приєднатися до ЄС: що сталося

Польща. Фото: з відкритих джерел

Телус заявив, що очікує на рішення Єврокомісії про продовження зернового ембарго як мінімум до кінця 2023 року. Але цього для Варшави мало, оскільки польській владі потрібна стійка впевненість у захисті прав фермерів.

Міністр зазначив, що очікує на рішення Європейської комісії про продовження зернового ембарго як мінімум до кінця року, але цього для Польщі мало.

"У нинішніх умовах Україна не може приєднатися до Європейського Союзу, оскільки це нашкодить польському сільському господарству... Дуже важливо, щоб зерно йшло туди, де воно потрібне і важливе для продовольчої безпеки країн, які потребують цього зерна", – сказав Телус.

Він стверджує, що зараз з України експортується стільки ж зерна, скільки до початку повномасштабного російського вторгнення, але воно осідає в Європі, а не йде до Азії чи Африки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща, яка ухвалила рішення у квітні цього року заблокувати постачання українського зерна до 15 вересня, має намір продовжити заборону, незважаючи на критику з боку України та ЄС. У свою чергу Київ має намір звернутися до арбітражу СОТ, намагаючись розблокувати сухопутні перевезення зерна. Той, що став більш ніж актуальним на тлі морської блокади, що посилився після виходу РФ із зернової угоди, повертатися куди вона поки не збирається. Є надія, що зернові розбіжності між Україною та Польщею незабаром обговорять лідери країн Володимир Зеленський та Анджей Дуда. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини