Головна Новини Світ Польща Польща здивована вчинком України: чому у Варшави питання до плану перемоги Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща здивована вчинком України: чому у Варшави питання до плану перемоги Зеленського

Прльська влада незадоволена, що їм не показали таємні додатки плану перемоги

сьогодні, 07:32
Поділіться публікацією:

Польща не отримала доступу до таємних програм українського Плану перемоги, який президент Володимир Зеленський презентував партнерам. Як передає портал "Коментарі", про це у розмові з PAP розповів заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський.

Польща здивована вчинком України: чому у Варшави питання до плану перемоги Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Дипломат заявив, що польське міністерство закордонних справ обговорюватиме це питання з Україною, оскільки Варшава вважає, що має бути включена до списку країн, яких ознайомили із секретною інформацією.

"Ми надали Україні військову допомогу у найбільш важливий спосіб. Коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним", – заявив Теофіл Бартошевський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — План перемоги окрім п'яти відкритих пунктів містить засекречену частину. Україна просить надати допомогу за цими додатками якомога раніше. Таку заяву під час брифінгу у Брюсселі зробив президент України Володимир Зеленський.

"Насправді у нас є таємні розділи цього документа, які мають чутливий характер. І з таких чутливих питань ми зазвичай просимо допомоги якомога раніше", — зазначив президент.

Як приклад, Володимир Зеленський вирішив надати Україні дозвіл використовувати зброю на великі дистанції.

"Звичайно, ми для цього використовуватимемо власну зброю та здібності, але дуже важливо, щоб і партнери задумалися нам у цьому допомогти і продовжити допомагати", — розповів президент.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський представив план перемоги, що складається з п'яти основних пунктів та трьох таємних додатків. Ймовірно, таємні пункти стосуються кількості зброї, яка має бути надана Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини