Головна Новини Світ Польща Польща зробила нову заяву про винищувачі для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща зробила нову заяву про винищувачі для України

Анджей Дуда вважає, що відправка винищувачів з його країни загрожує безпеці Польщі, окрім того, він додає, що це рішення має бути узгоджена усіма союзниками.

12 лютого 2023, 15:00 comments1205
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відправка винищувачів в Україну дуже серйозне рішення і поки країна не в змозі їх доставити. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Польща зробила нову заяву про винищувачі для України

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляє, що він підтримує рішення надати Україні, проте це має бути узгоджено з НАТО. Тепер після поїздки Володимира Зеленського по кількох країнах Європи та виступі в Європарламенті президент Польщі Анджей Дуда, зазначив, що надати літаки для України буде складно.

"Сьогоднішнє рішення пожертвувати будь-які літаки, будь-які F-16, пожертвувати їх за межі Польщі — це дуже серйозне рішення, і нам його нелегко прийняти", — сказав Дуда в недільному інтерв’ю для ВВС.

Дуда також додав, що будь-яка передача винищувачів створює серйозні проблеми для його країни, адже реактивних літаків просто недостатньо. Наразі Польща має 50 винищувачів. Загалом, польський лідер підсумував, що будь-яка відправка винищувачів до України має бути узгоджена з союзниками.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда назвав єдину умову, за якої російський диктатор Володимир Путін може виграти війну в Україні. На думку лідера Польщі, це недостатня підтримка України її союзниками.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, який розповів про рецепт швидкої перемоги для України. Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес стверджує, що з винищувачами, Україна змогла б здобути перемогу до кінця року, тоді як без них війна триватиме ще 3-5 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини