Польські фермери підписали угоду з урядом: чи зніме це блокаду на імпорт зерна з України

Нова угода польських фермерів з урядом передбачає продовження блокади на українські продукти. Крім того, Польща може заборонити транзит українських товарів через країну.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та польські фермери підписали угоди за яким, польський уряд буде зберігати ембарго на імпорт продуктів з України. Крім того, деяка українська агропродукція може потрапити під заборону для транзиту через Польщу.

Як зазначає польське видання RMF24 в ночі на 20 березня польські фермери підписали угоду з міністром с\г Польщі Чеславом Секерським. Документ був презентований на другому дні Європейського аграрного форуму, що проходить у Польщі.

Частина пунктів, які були підписані в угоді стосуються України. Зокрема Польща має зберегти заборону на імпорт продуктів з України та врегулювати відповідні положення між урядами обох країн.

Серед заявлених продуктів для врегулювання між Польщею та Україною в документі вказані: зернові, кукурудза, ріпак, м’які фрукти, яблука, цукор, яйця та птиця. Також в документі присутній пункт, за яким Секерський має звернутись до Дональда Туска з проханням зупинити транзит українськи товарів через Польщу, які потрапляють під ембарго.

В підписаній угоді між міністром сільського господарства Польщі та польськими фермерами заявлено, що нинішня ситуація виникла через російське вторгнення в Україну, а також згоду ЄС дозволити необмежений імпорт продуктів з України, який підтримував попередній уряд Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон змінює позицію Франції щодо України та стає на бік Польщі у питаннях заборони імпорту українських продуктів.

Також "Коментарі" писали, що через польських фермерів Варшава не може почати будівництво захисних ліній на кордоні з Росією та Білоруссю.