Головна Новини Світ ЄС Макрон змінює позицію щодо України: Франції стає на бік Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон змінює позицію щодо України: Франції стає на бік Польщі

Україна може втратити близько 1,2 млрд євро доходів, якщо Комісія ЄС стане на бік Франції та Польщі.

19 березня 2024, 13:30 comments7777
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон стає на бік Польщі та просуває ідею обмежити імпорт українських продуктів в країни ЄС, зокрема це стосується зерна, цукру, меду та інших товарів. Якщо механізм буде ухвалено Україна втратить 1,2 млрд євро доходів від продажу своєї продукції.

Макрон змінює позицію щодо України: Франції стає на бік Польщі

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

Під час зустрічі на саміті Веймарського трикутника в Берліні Еммануель Макрон і Дональд Туск закликали підтримувати Україну у війні проти Росії. Однак, дипломати згодом вказали, що на саміті підіймались й інші теми, зокрема про обмеження або заборони на імпорт продукції з України.

Як зазначає видання Politico, двоє дипломатів розповіли деякі деталі обговорення між лідерами Польщі та Франції щодо обмежень, які за оцінками Комісії будуть коштувати Україні 1,2 млрд євро доходів.

"Це величезне скорочення для країни, яка потребує всієї можливої допомоги. Країни-члени, які найбільше демонструють свою підтримку Україні, також завдають країні найбільшої шкоди", — говорить один з дипломатів.

Як зауважили дипломати, після переговорів на саміті Веймарського трикутника Франція змінила позицію та приєдналась до меншого табору на чолі з Польщею, яка вимагає на додаткових обмеженнях на імпорт українських продуктів.

"Ми працюємо з Польщею, щоб знайти рішення, яке дозволить нам продовжити тимчасові заходи, враховуючи їхню стурбованість", — сказав речник французького представництва в ЄС.

Politico вказує, що Дональд Туск намагається придушити протести фермерів, які можуть похитнути його позиції, тому вимушений йти на їх умови щодо обмежень на українське зерно. Зміна позиції Макрона також пов’язана з протестами фермерами, які активізувались у сільській місцевості Франції.

Додаткові обмеження для України можуть стосуватись українського зерна, цукру, меду, птиці, яєць та інших товарів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон проситиме Путіна про тимчасове перемир'я у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі не можуть почати будувати захисні укріплення через польських фермерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини