Головна Новини Світ Польща У Польщі не можуть почати будувати укріплення: причиною стали фермери
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі не можуть почати будувати укріплення: причиною стали фермери

Польські фермери не планують давати дозвіл на будівництво захисних ліній на кордоні з Росією та Білоруссю.

12 березня 2024, 13:55 comments2151
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни Балтії почали масштабний військовий проєкт Baltic Defence Line, який передбачає створення мережі захисних фортифікацій на кордоні з РФ та Білоруссю. Однак, у Польщі проєкт не може розпочатись, адже на заваді цьому стоять фермери.

У Польщі не можуть почати будувати укріплення: причиною стали фермери

Кордон між Польщею та Білоруссю. Фото з відкритих джерел

Колишній керівник військово-інженерного управління головного командування збройних сил Польщі Богуслав Бенбенек заявив, що в країни мало часу, щоб побудувати захисні споруди від Росії. Крім того, проблему не намагаються вирішити. Бенбенек вказує, що Польща не виділяє грошей, крім того, не існує регламент робіт в прикордонній смузі.

Однією з проблем є те, що прикордонні території починаються приватними землями, які часто можуть належати польським фермерам, а ті своєю чергою не захочуть їх віддавати державі. Одним з виходів Богуслав Бенбенек вважає можливість відчужити землі у фермерів поблизу кордону, щоб мати можливість збудувати необхідні захисні лінії на кордоні з РФ.

"Якщо не буде юридичних рішень, які зроблять це можливим, не розпочнеться будівництво жодних укріплень. Люди не дозволять будувати укріплення на своїй приватній землі", — розповів Бенбенек виданню Gazeta Prawna.

Видання Defense Express вказує, що без польської лінії оборони Baltic Defence Line втрачає значний сенс, адже її можна буде обійти з боку Польщі. Крім того, вважається, що Сувальський коридор, який розташований між Литвою та Польщею, є одним з пріоритетів РФ для першої атаки, метою якої буде з’єднати сухопутним коридором Калінінградську область та Білорусь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що проведене опитування серед поляків вказало, кого вони вважають відповідальними за протести польських фермерів.

Також "Коментарі" писали, що за час від початку повномасштабного вторгнення Польща збільшила експорт своїх товарів в Україну, який перевищив імпорт українських.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини