Головна Новини Світ Польща Польські фермери заблокують кордон з країною ЄС. Їй вже виставили вимоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери заблокують кордон з країною ЄС. Їй вже виставили вимоги

Польські фермери планують заблокувати рух вантажівок на контрольно-пропускному пункті в Будзиську, селі на кордоні з Литвою. Як повідомляють Wiadomości, фермери вважають, що з Литви в Польщу потрапляє українське зерно

23 лютого 2024, 14:53 comments2590
Поділіться публікацією:

Як повідомив координатор блокади на кордоні з Литвою Кароль Пєчинський, польські фермери хочуть припинити "зернові каруселі", їх суть - повернути українське зерно назад у Польщу.

Польські фермери заблокують кордон з країною ЄС. Їй вже виставили вимоги

Польські фермери

Як каже Пєчинський, українське зерно транзитом прямує до Литви через Люблінське або Підкарпатське воєводства Польщі. Як тільки воно перетнуло кордон, то польські служби більше не відстежують його рух. І в цьому проблема, каже координатор блокади кордону. За його словами, у Литві українське зерно змінює документи і його повертають назад в Польщу.

Пєчинський повідомив, що Будзиськ планують заблокувати 1 березня о 10 годині ранку. За його словами, блокада триватиме тиждень. Відомо, що в цій акції візьмуть участь фермери з Вармінсько-Мазурського та Підляського воєводств, бо саме їм начебто найбільше нашкодила так звана "зернова карусель". Пєчинський підкреслює, що у 2023 році ці фермери нібито не змогли продати свій урожай за задовільною ціною, а тим часом на регіональний ринок "хлинула" продукція з України.

Окрім того, стало відомо, що польські фермери виставили вимогу Литві. Вони вимагають, аби країна приєдналася до транзитної програми Європейського Союзу. Такий крок приведе до того, що українське зерно будуть відправляти в порт Клайпеди, а потім кораблями його доставлятимуть на ринки за межі Європейського Союзу.

Нагадаємо, як розповідав портал "Коментарі", 20 лютого польські фермери посилили протести на кордоні з Україною. У цей день поблизу пропускного пункту "Медика – Шегині", вони розблокували два вантажних вагони потяга та висипали 4 тони українського збіжжя, яке прямувало до Німеччини. Організатори протесту сказали, що нічого не могли вдіяти, оскільки фермери були на емоціях і їх дії можна зрозуміти.

Щоб вирішити ситуацію президент Володимир Зеленський запропонував президенту Польщі Анджею Дуді та прем’єру Дональду Туску зустрітися на кордоні та обговорити шляхи вирішення проблеми. Натомість Туск відхилив пропозицію Зеленського. За його словами 28 березня у Варшаві відбудеться зустріч українських та польських міністрів щодо блокади кордону. При цьому він додав, що польські протестувальники можуть розраховувати на нього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 лютого 2024, 15:33

Боріться! Жодних поступок обрізаним мафіозі! Враховуйте що гроші за це контрабандне зерно в Україну не повернуться. Вони ще і 20% відшкодування ПДВ отримали за завищеними цінами і фіктивними митними деклараціями. Враховуйте що ринку землі в Україні не було але юдейці знайшли шляхи як захопити і використовувати землю. Так само як вони узурпували владу і діють з Україною ніби це їх власність. Ми вже втратили Україну, не допускайте ви втрат у себе!


Новини