Головна Новини Світ Польща Польського генерала, який навчав українських військових, звільнили через інформацію військової контррозвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Польського генерала, який навчав українських військових, звільнили через інформацію військової контррозвідки

Підставою для відкликання генерала Громадзінського стала перевірка військової контррозвідки

27 березня 2024, 20:40 comments3875
Поділіться публікацією:

Польського генерала Ярослава Громадзінського звільнили з посади. Саме він відповідав за підготовку українських військових у німецькому Вісбадені. Провадження у його справі порушила Служба військової контррозвідки. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони Польщі.

Польського генерала, який навчав українських військових, звільнили через інформацію військової контррозвідки

Ярослав Громадзінський (фото з відкритих джерел)

“Ухвалено рішення про звільнення генерал-лейтенанта Громадзінського з посади командувача Єврокорпусу та його негайне повернення в країну”, — йдеться у повідомленні.

 У Міноборони Польщі зазначили, що підставою для відкликання Громадзінського з роботи стала перевірка військової контррозвідки у зв’язку з "отриманням нової інформації про офіцера".

У міністерстві не повідомляють подробиці про перевірку, але цитують фрагмент “Закону про захист вітчизни”, де йдеться про "розслідування щодо допуску до державної таємниці".

На місце Ярослава Громадзінського одразу призначать іншого офіцера.

Європейський корпус (Eurocorps) – це групи сил швидкого реагування, що базуються у Страсбурзі. Відомо, що Громадзінський очолив Єврокорпус у червні 2023 року, а останнім часом служив у Міжнародній групі підтримки України у Вісбадені. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща з Німеччиною зробили інтригуючу заяву. Ситуація поки що не змінюється і Україна, як і раніше поступається окупантам по кількості боєприпасів. Саме тому перші особи країни просять партнерів пришвидшитися з поставками снарядів та техніки, які конче необхідні українському війську. 

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу “Еспресо” зазначив, що варто звернути особливу увагу на те, що Польща з Німеччиною заявляють про бронетанкову коаліцію для України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини