Головна Новини Світ Польща Полякам «зірвало дах», вони заблокували автобус з пасажирами. Як відреагувала влада і що буде робити
commentss НОВИНИ Всі новини

Полякам «зірвало дах», вони заблокували автобус з пасажирами. Як відреагувала влада і що буде робити

Польські протестувальники заблокували не тільки вантажні перевезення, а і пасажирські. Про це, зокрема, свідчить відео, розповсюджене у соцмережах, повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков

19 лютого 2024, 13:24 comments6621
Поділіться публікацією:

Як повідомив міністр, після цього інциденту він провів термінова телефонні перемовини з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой і підкреслив, що такі дії протестувальників є недопустимими. Міністр підкреслив, що блокування кордону є прямою загрозою безпеці країни, що обороняється і впливає на боротьбу з Росією.

Полякам «зірвало дах», вони заблокували автобус з пасажирами. Як відреагувала влада і що буде робити

Блокада кордону набуває обертів

"Жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів. Подібні акції та приклади негуманного ставлення до українців на кордоні ЄС можуть бути використані російськими спецслужбами для розбурювання штучного конфлікту між нашими країнами",
- підкреслив Кубраков.

За його словами, Україна очікує на дії польських колег щодо недопущення таких ситуацій у майбутньому та вирішення проблеми у цілому.

Про те, що ситуація на кордоні з Польщею стає більш критичною, заявив і заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач. За його словами, наразі польські фермери блокують шість пунктів пропуску. Найбільш критична ситуація, говорить заммінстра, склалась на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", де взагалі припинився рух вантажного транспорту.

"Там не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. Це прямий вплив на нашу обороноздатність. Також через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, що їдуть за критично необхідними товарами. Вони вимушені чекати у понад 15-ти кілометровій черзі для порожніх на пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховіце", де тимчасово призупинена реєстрація до єЧерги. Таким чином, водії буквально живуть на дорозі без нормальних умов",
– підкреслив Сергій Деркач.

За його словами, посольство України в Польщі 24/7 на зв’язку з польською поліцією та прикордонною службою і негайно реагує на повідомлення про спроби блокади пасажирського транспорту.

Нагадаємо, наразі заблокованим для вільного руху вантажівок є "Ягодин – Дорогуськ", "Угринів – Долгобичув", "Устилуг – Зосін", "Шегині – Медика", "Рава-Руська – Гребенне" та "Краківець – Корчова". Завдяки послузі єЧерга з українського боку кордону немає фізичних черг на виїзд, натомість на територій Польщі на дорозі очікують близько 3 тисяч вантажівок.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що поляки 20 лютого планують повністю заблокувати всі пункти пропуску з Україною. Влада намагається знайти спільну мову з польськими колегами, щоб вирішити цю ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 лютого 2024, 13:39

Неприємності навколо нацизму юдейців тільки більшають. І на рівні громадських організацій чи держав або, навіть, цілими континентами як Східна та Північна Америка Австралія Африка майже вся Азія, відвертається від найбільшого у світі нацистського Зла: голови концтабору вічно легітимного як Янукович - Фюрера. Тому і програли!


Новини