Головна Новини Світ Польща Поляки обізлилися на Дуду через ремонт палацу з басейном
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки обізлилися на Дуду через ремонт палацу з басейном

Мільйони злотих на ремонт резиденції президента: поляки не в захваті

12 липня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Мільйони злотих, з кишень польських платників податків, будуть направлені на ремонт та модернізацію президентської резиденції на Хельському півострові. Про це повідомляють “Коментарі” з посилання на видання Gazeta.

Поляки обізлилися на Дуду через ремонт палацу з басейном

Поляки обурені витратами на резиденцію президента

Згідно з планами, резиденція президента Дуди, яка є місцем зустрічі багатьох політиків, отримає нову терасу та оновлений басейн з підігрівом. На початкові роботи мають виділити понад 791 000 злотих, з додатковими 4,6 мільйонами злотих, що можуть бути витрачені на реконструкцію інших частин резиденції.

"Приморську резиденцію Президента Республіки Польща планують відремонтувати та модернізувати. Планується провести термомодернізацію та реконструкцію даху. Терасу також демонтують, а потім реконструюють, на резиденції встановлять фотоелектричні панелі та встановлять тепловий насос для регулювання температури в басейні", – йдеться у публікації.

Поляків незадоволені, вважаючи, що урядові гроші могли б бути використані на більш потрібні суспільству цілі, як-от соціальні програми або освіту. Незважаючи на те, що канцелярія президента наголошує на необхідності реконструкції для зустрічей високого рівня.

Зазначимо, що президентський приморський комплекс було розширено за часів Олександра Кваснєвського. З його ініціативи було зведено "Панораму", яка, обладнана басейном, ззовні нагадує маяк. Тут також є дві вілли, тенісний корт, сауна і тренажерний зал.

На офіційному сайті Президента Республіки Польща є інформація, що протягом багатьох років маєток на Хель відвідували найважливіші політики з усього світу. Серед них були колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель і 43-й президент США Джордж Буш-молодший. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини