Головна Новини Світ Польща Поляки почали втомлюватися від українських біженців: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки почали втомлюватися від українських біженців: що сталося

Серед поляків підтримка допомоги українцям безумовно знижується

12 червня 2023, 21:55 comments4176
Поділіться публікацією:

Поляки змінюють  своє ставлення до біженців з України. Причина — "вимоглива позиція" і  мали б бажання зменшувати обсяги допомоги, яку  Польща дає українцям.

Поляки почали втомлюватися від українських біженців: що сталося

Українські біженці в Польщі (фото з відкритих джерел)

Як інформує Rzeczpospolita, такими є  результати останнього опитування про  суспільне сприйняття  біженців з України та мігрантів, яке було  проведено   на початку літа фахівцями  дослідницької лабораторії Варшавського університету та економіко-гуманітарної  академії  у Варшаві.

З-поміж мешканців  Польщі  підтримка допомоги  мешканцям України  безумовно зменшується. Все більша кількість  респондентів  говорять, що  їх ставлення змінилось, бо воно пов'язане  зі "ставленням до прав", яке отримали  біженці.  

39,4%  опитаних зазначають, що змінюють  своє ставлення до українських біженців,  при цьому називають, як  причину "вимогливе ставлення" з їх  сторони. Ще 14,5% зазначили, що "українці мають більше прав, ніж поляки".

"Ми все ще хочемо допомагати, в цьому переконані 85% респондентів, але вже не так рішуче і беззастережно, як роком раніше або навіть в січні цього року", – заявляє очільник проєкту Роберт Станішевський.

Лише за п'ять місяців  число  тих, хто вважав, що поляки мають  допомагати Україні під час військового вторгнення, зменшилась  з 62% до 42%. Ще менша кількість  поляків -  це 35%, — мають  позитивне ставлення до допомоги, яку вони надають, але в січні таких  респондентів  було 47%.

Двадцять п’ять відсотків громадян Польщі  говорять  однозначно "ні" додатковій допомозі українцям. Відсоток тих, хто  підтримував  допомогу біженцям  в їх країні, зменшився з 49% до 28%.

Стала більшою кількість тих, хто  має бажання, щоб українці повернулись  на свою батьківщину після закінчення військового вторгнення – такі  думки висловлюють вже майже 70%  наших сусідів.

Оцінюють респонденти соціальну  допомогу, яку Польща надає українцям. 60% опитаних  сказали  "ні" рівному доступу до пільг, які  доступні  полякам, ще більш ніж половина однозначно проти надання пільг (рік тому таких було 37%) та оплати  харчування, квартир, де живуть  українці (було 20%).

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки біженців з України планують залишитися у Польщі

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анна

28 березня 2024, 15:08

Вивчення https://imclasses.com/


Новини