Головна Новини Світ Польща Поляки знову дивують. Туск оголосив дату зустрічі із українськими урядовцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляки знову дивують. Туск оголосив дату зустрічі із українськими урядовцями

У Варшаві українські та польські міністри проведуть зустріч, щоби вирішити питання блокування кордону. Як повідомляють польські ЗМІ, Дональд Туск призначив зустріч на 28 березня, передає портал «Коментарі»

22 лютого 2024, 14:37
Поділіться публікацією:

За словами прем’єра  Дональда Туска, польський уряд шукатиме "захисні рішення" для фермерів, які блокують україно-польський кордон. Їх намагатимуться знайти використовуючи внутрішні методи через залучення коштів із національних фондів, а також шляхом подальших переговорів з Україною та Європейським Союзом.

Поляки знову дивують. Туск оголосив дату зустрічі із українськими урядовцями

Дональд Туск

При цьому Туск звернувся до польських фермерів і підкреслив, що вони можуть на нього розраховувати. Він підкреслив, що чиновники планують знайти той компроміс із протестувальниками та достягнути домовленостей, які би дозволили їм припинити страйк та розблокувати кордон.

Разом з тим, Дональд Туск підкреслив, що Варшава не дозволить нікому скористатися протестом польських фермерів в цілях російської пропаганди. Прем’єр заявив, що  будь-яка така підтримка наративу російського диктатора Володимира Путіна є державною зрадою. За його словами, польська влада такого терпіти цього не буде.

Окрім того, Туск вважає за необхідне розділити питання у внутрішньому та міжнародному обговоренні, тобто беззаперечну підтримку України та захист польських фермерів і польського ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 21 лютого президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, на якій обговорив ситуацію на україно-польському кордоні. Очільник держави пообіцяв, що будуть прийняті швидкі кроки.

Після цього Зеленський записав звернення до президента Польщі Анджея Дуди та прем’єра Дональда Туска, в якому закликав їх зустрітися з ним та українськими урядовцями на кордоні задля вирішення питання блокади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини