Головна Новини Світ Польща Поляків присоромили: чи дасть тепер Польща гроші на "чеську ініціативу" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Поляків присоромили: чи дасть тепер Польща гроші на "чеську ініціативу" для України

У Польщі пообіцяли знайти гроші на "чеську ініціативу" щодо закупівлі снарядів для ЗСУ

16 вересня 2024, 11:34 comments1625
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський пообіцяв, що Варшава у майбутньому почне фінансувати "чеську ініціативу" щодо закупівлі боєприпасів для України за межами Євросоюзу. Як повідомляє портал "Коментарі", таке запевнення Сікорський дав в інтерв'ю "ЄП", перебуваючи з візитом у Києві.

Поляків присоромили: чи дасть тепер Польща гроші на "чеську ініціативу" для України

Польща. Фото: з відкритих джерел

Польському топ-дипломату поставили питання про матеріали у ЗМІ про те, що Польща, незважаючи на публічні обіцянки, все ще не фінансує ініційовані Чехією закупівлі артилерійських снарядів для України в усьому світі.

Міністр підтвердив цей факт і пояснив, що йдеться про тимчасові формальні перешкоди.

"У нас є політичне рішення виділити 50 млн євро цього року та ще 50 млн наступного. Але є деякі технічні, адміністративні та правові питання, пов'язані з державним агентством стратегічних резервів. Міністерство закордонних справ зробило свою частину роботи. Сподіваюся, колеги з інших міністерств також все зроблять. Це обов'язково буде зроблено”, – сказав Радослав Сікорський.

Також міністр вважає, що країнам Заходу не варто серйозно сприймати російську ядерну загрозу у рішенні про зняття "дальнобійних" обмежень для України.                                                                                                              

Крім того, Сікорський висловив думку, що чоловіки-українці мобілізаційного віку не мали б отримувати соціальних виплат у країнах ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "зрада" щодо чеської ініціативи з боєприпасів для України прийшла, звідки на неї не чекали: чим засмутила Польща.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини