Головна Новини Світ Польща Поранені поляки під Бахмутом: ЗМІ дізнались про подальшу долю волонтерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Поранені поляки під Бахмутом: ЗМІ дізнались про подальшу долю волонтерів

30-річній жінці на ім'я Гражина можуть зробити ще низку операцій, зараз лікарі намагаються врятувати її ліву ногу

12 січня 2023, 08:53 comments1246
Поділіться публікацією:

Вчора ми розповідали про трагічну подію, яка сталася з польськими волонтерами під Бахмутом. Громадяни сусідньої країни, проявивши ініціативу, вирушили до прифронтового українського міста, щоб роздати місцевим жителям гуманітарну допомогу. Саме тоді російська орда почала обстрілювати населений пункт та його околиці. Як наслідок — два тяжко поранених волонтери — чоловік і жінка. Останній, до речі, довелося ампутувати праву ногу.

Поранені поляки під Бахмутом: ЗМІ дізнались про подальшу долю волонтерів

фото тематичне, з відкритих джерел

На цьому всі новини щодо інциденту закінчувалися. Однак провідне польське видання – Wyborcza . pl , вирішило дізнатися про подальшу долю своїх співгромадян — справжніх героїв, які, ризикуючи власним життям і здоров'ям, вирушили в епіцентр бойових дій, щоб допомогти українцям, які там залишилися.

Журналістам вдалося з'ясувати, що постраждалі є мешканцями Кракова, їх звуть Гражина та Каміл. 30-річні волонтери, до речі, є членами Краківської католицької асоціації інвалідів. З самого початку російського вторгнення в Україну, вони активно почали проявляти себе як волонтери, і як видно з недавніх подій, їх сміливість і бажання допомогти привели до рішення вирушити у складі гуманітарного конвою до епіцентру війни.

Наразі стан волонтерів стабілізований. Журналісти з'ясували, що крім ампутованої правої ноги, ліве коліно Гражини також сильно пошкоджене великою кількістю уламків, тому невідомо, чи лікарі залишать дівчині другу ногу. За наявними даними, зараз розглядається питання про транспортування волонтерів до закордонних клінік, які самі відгукнулися та запропонували свою допомогу у лікуванні та проведенні можливих операцій.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що відомий телеведучий Григорій Решетник неодноразово відвідував Польщу у рамках проведення благодійних концертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини