Головна Новини Світ Польща Повне ембарго: у Польщі анонсували нові обмеження для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Повне ембарго: у Польщі анонсували нові обмеження для України

Конфлікт між Україною та Польщею ще далекий до свого завершення

27 вересня 2023, 11:47 comments1411
Поділіться публікацією:

Польща готова запровадити ембарго на інші товари та продукти з України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

Повне ембарго: у Польщі анонсували нові обмеження для України

Матеуш Моравецький. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Польщі зазначив, що поставив ультиматум президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн про продовження заборони на ввезення українського зерна після 15 вересня. І зважаючи на те, як Брюссель на це не відреагував, Варшава ввела заборону в односторонньому порядку.

"Поки не буде розроблено механізм співпраці, ми діятимемо так по всіх продуктах зі сходу, тому що інтереси польських аграріїв є в наших національних інтересах, це для нас найважливіше", — сказав глава польського уряду.

Зазначимо, останнім часом на фоні проблем із зерновим експортом в України виникли серйозні тертя з низкою сусідніх країн-членів ЄС. Серед таких виявилася і Польща, відносини з якою були підірвані, зокрема, надмірно різкими висловлюваннями президента Зеленського з трибуни Генасамблеї ООН. З боку офіційних представників Польщі була низка досить жорстких заяв після цього. І вони продовжують сипатися вже майже тиждень. Україна намагається згладити гострі кути І сам Зеленський закликає прибирати емоції, наголошуючи, що робота з сусідами може і має стати конструктивною. Про що свідчить зростання напруги у відносинах України з європейськими сусідами? Що робити для врегулювання проблемних моментів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Україні налагодити стосунки із сусідами – чи може бути компроміс у зерновому питанні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини