Головна Новини Світ Польща Працювали на користь Вагнера: кого затримали у Польщі – чому це серйозно
commentss НОВИНИ Всі новини

Працювали на користь Вагнера: кого затримали у Польщі – чому це серйозно

У Польщі заарештовано два шпигуни групи "Вагнера"

14 серпня 2023, 11:02 comments3523
Поділіться публікацією:

Агентство внутрішньої безпеки (ABW) Польщі затримало двох шпигунів ПВК "Вагнера". Вони поширювали пропаганду у Кракові та Варшаві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міністра внутрішніх справ Польщі Маруша Камінського у Twitter.

Працювали на користь Вагнера: кого затримали у Польщі – чому це серйозно

ПВК "Вагнер". Фото з відкритих джерел

"ABW у співпраці з поліцією встановило та затримало двох росіян, які розповсюджували пропагандистські матеріали групи "Вагнера" у Кракові та Варшаві", — написав міністр.

За його інформацією, агентам "Вагнера" висунуто звинувачення шпигунстві, і їх узяли під варту.

Нагадаємо, наприкінці червня група "Вагнера" зробила спробу військового перевороту на території Росії з незрозумілим результатом. Після цього частина найманців переїхала на територію Білорусі, а Олександр Лукашенко заявив, що вони готуються до вилазок на територію Польщі.

Влада Польщі висловила стурбованість і закликала НАТО посилити східний фланг. Польща також вирішила створити нову військову частину на кордоні з Білоруссю. Вона дислокуватиметься у місті Чарна-Білостоцьк, за 35 кілометрів від Білорусі. Причиною розгортання військової частини є гібридні атаки з боку Росії та Білорусі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що частину ПВК "Вагнера" виводять з Білорусі до РФ. На думку аналітиків, це може говорити про те, що ряд домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і керівником вагнерівців Євгеном Пригожиним після червневого бунту найманців було порушено. Тим часом Польща продовжує зміцнювати кордон із Білоруссю через загрозу ймовірних провокацій, у тому числі за участю вагнерівців. Що за ігри відбуваються між армією найманців, Москвою та Мінськом? Як у результаті можуть використати вагнерівців? Чи є ймовірність розпаду цього угруповання, зарахованого рядом країн до терористичних організацій? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини