Головна Новини Світ Польща Прем’єр Польщі Туск розповів про несподіваний жест солідарності від України
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Польщі Туск розповів про несподіваний жест солідарності від України

Україна відправить до Польщі 100 рятувальників для боротьби з наслідками повені.

15 вересня 2024, 19:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Україна висловила солідарність Польщі у зв'язку з тим, що країна бореться з масштабною повінню. Український прем’єр Денис Шмигаль готовий надіслати Польщі допомогу — 100 рятувальників зі спеціальним обладнанням.

Прем’єр Польщі Туск розповів про несподіваний жест солідарності від України

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск. Фото з відкритих джерел

Дональд Туск опублікував у соцмережі X повідомлення про жест солідарності від України. Крім того, Україна не зупинилась на словах, а готова до реальної допомоги з боротьбою з наслідками повені відправивши рятувальників у Польщу.

"Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль надіслав мені заяви про солідарність із Польщею та готовність негайно направити сотню рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням, для боротьби з повінню", — написав Туск.

Туск також заявив, що польський уряд підготує кошти для екстреної допомоги та ліквідації наслідків повені. Крім того, Польща також звернеться по допомогу до Євросоюзу.

Більшість поляків схвально відгукнулись на допис Туска про допомогу від України вказуючи, що 100 рятувальників від країни, яка веде війну, це "гарний жест". Інші зазначили, що в "біді завжди можна зустріти друзів".

Нагадаємо, що південь Польщі бореться з величезною повінню, яка з'явилася після сильних дощів, які випали за останні два дні. В країні з'являються перші повідомлення про постраждалих від повені. Гелікоптери почали рятувальні операції, евакуюючи жителів з дахів у критичних ситуаціях. Під водою перебувають Клодзко, Строне Шльонське, Лендек-Здруй і Глухолази. 

Прогнози метеорологів не оптимістичні щодо Польщі, очікується про ще більше підтоплених населених пунктів на півдні країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через повінь у Польщі та Чехії були скасовані залізничні рейси до України.

Також "Коментарі" писали, що Польща обмежить пропуск українців через кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини