Головна Новини Світ Польща Прем'єр Польщі заговорив про Третю світову, якщо Україна програє: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Польщі заговорив про Третю світову, якщо Україна програє: подробиці

Моравецький закликав Німеччину почати постачання танків в Україну

16 січня 2023, 16:26
Поділіться публікацією:

Якщо Україна програє та не вистоїть під час російської війни, це може стати початком Третьої світової війни. Саме тому Захід має дати нашій країні зброю, щоб відбити російську агресію. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Берліна.

Прем'єр Польщі заговорив про Третю світову, якщо Україна програє: подробиці

Матеуш Моравецький (фото з відкритих джерел)

"30 років ліберального миру виявилися трьома десятиліттями ілюзії. Західна Європа занадто легко повірила, що російського ведмедя можна приручити", – сказав політик.

Він наголосив, що світ чекають серйозні наслідки, якщо Росія здобуде перемогу.

"Поразка України може стати прелюдією до Третьої світової війни, тому немає причин блокувати підтримку Києва і відкладати її на невизначений термін", – попередив Моравецький. 

Польський прем'єр закликав Німеччину проявити рішучість і дати нашій країні "всі види зброї".  

"Мати справу з Росією це — укласти угоду з дияволом. Це стало зашморгом на шиї залежних від російського газу країн. Те, що для Заходу було просто питанням невдалих бізнес-інтересів, стало питанням життя і смерті для таких країн, як Україна і Польща", – заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що чому Німеччина зволікає з постачанням Leopard 2. Питання передачі озброєнь Україні країнами-членами НАТО стоїть гостро у світлі останніх ракетних ударів Росії 14 січня по об'єктах енергетичної та житлової інфраструктури України і наступу російських окупантів на міста Соледар і Бахмут. Німеччина хоч і заявила про готовність передати Україні танки Леопард 2, але постійно затягує цей процес. Депутат "Соціал-Демократичної партії Німеччини" Майкл Рот, віце-канцлер і співголова партії "Союз 90/Зелені", заступник голови фракції опозиційної партії "Християнсько-Демократичний Союз" Йоган Вадефюль, а також голова "Союзу резервістів збройних сил Німеччини" Патрік Зенсбург сходяться на думці, що не можна зволікати з передачею ЗСУ німецьких танків, які стоять на озброєнні бундесверу та європейських армій.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини