Головна Новини Світ Польща Прикордонники розповіли, скільки вантажівок «застрягли» на кордоні з Польщею
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники розповіли, скільки вантажівок «застрягли» на кордоні з Польщею

Польські фермери блокують пункти пропуску з Україною на двох напрямках, розповів в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. За його інформацією, в черзі стоять тисячі вантажівок

12 лютого 2024, 11:18
Поділіться публікацією:

За інформацією Андрія Демченка, польські фермери перешкоджають руху вантажним транспортним засобам на напрямках пунктів пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська". Раніше був розблокований напрямок пункту пропуску "Шегині", який також блокувався.

Прикордонники розповіли, скільки вантажівок «застрягли» на кордоні з Польщею

В черзі на кордоні тисячі вантажівок

"Зараз рух відбувається, але не виключено, що такі дії можуть знову поновитися"
, — сказав Демченко.

Речник Держприкордонслужби повідомив, що у черзі на території Польщі у бік України по двох заблокованих напрямках стоять 1050 вантажівок, 400 з яких навпроти пропуску "Рава-Руська" і 650 — навпроти пункту пропуску "Ягодин". Також, за його словами, є черга близько із тисячі вантажівок у напрямку "Краківця".

"Цей напрямок не блокувався і не блокується, але черга виникла через те, що інші напрямки блокуються і водії та перевізники шукають собі альтернативні напрямки, щоб перетнути кордон",
— підкреслив Демченко. 

Окрім того, за його словами, у напрямку пункту пропуску "Шегині" у чергах 200 вантажівок, які також очікують перетнути кордон в бік України.

"На тих напрямках, де блокується рух транспортних засобів, є можливість перетину кордону і легковиками, і автобусами. Рух для цієї категорії транспорту протестувальники не блокують"
, — підсумував Деченко.

Відомо, що польські фермери цього разу більш агресивно ставляться до українських перевізників. Зокрема, перед пунктом пропуску "Ягодин-Дорогуськ" на українсько-польському кордоні, вони висипали зерно з кількох українських фур. На місці працювала поліція.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери розпочали блокування на пункті пропуску "Шегині". За його інформацією, поляки зупинили рух навіть легкових автомобілів.

Також "Коментарі" повідомляли, що польські фермери вимагають скасування послаблень для експорту української агропродукції. Портал разом з експертами аналізував як знайти вихід із ситуації, яка стає вже неприємною тенденцією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини