Головна Новини Світ Польща Протести польських фермерів на кордоні з Україною: Дуда зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Протести польських фермерів на кордоні з Україною: Дуда зробив заяву

Незважаючи на продовження протестів на кордоні, Анджей Дуда запевнив, що пошук компромісу триває

21 лютого 2024, 07:30
Поділіться публікацією:

Те, що відбувається на польсько-українському кордоні, говорить про певний конфлікт інтересів між польськими фермерами, які бояться за своє існування, та виробниками сільськогосподарської продукції в Україні. Сторони намагаються вирішити цю проблему. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Українському Радіо" зробив президент Польщі Анджей Дуда.

Протести польських фермерів на кордоні з Україною: Дуда зробив заяву

Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

"Ми намагаємось вирішити цю проблему", — заявив польський лідер.

На його думку, це певний конфлікт інтересів між польськими фермерами, які бояться за своє існування та виробниками сільськогосподарської продукції в Україні.

Польський президент додав, що "ці протести на даний момент, можна сказати, прокотилися практично всім Європейським союзом", адже "фермери бояться величезного напливу української сільськогосподарської продукції на ринки країн ЄС".

"Це справді складна проблема, бо проблема з українським продовольством існувала з самого початку. Вона почалася через російську агресію проти України. Тому що пам'ятаємо, що у всьому винна саме російська агресія проти України, а не хтось інший. Якби не було російської агресії проти України, то цієї проблеми не виникло б взагалі. Проблема в тому, що Росія напала на Україну", — зазначив він.

Дуда наголосив, що поляки мають право на протест, і якщо він законний, то влада його захищатиме. У той же час він зазначив, що блокування кордону є лише рішенням фермерів, а не польського уряду.

Польський президент також висловив сподівання, що конфлікт буде вирішено мирним шляхом.

"У нас були якийсь час тому протести водіїв, профспілок, асоціації водіїв вантажівок. І цей протест було зупинено саме в результаті переговорів з владою, в результаті досягнутих домовленостей у тристоронній формулі Польща-Україна-водії. Сподіваюся, що таким же чином можна буде вирішити і це питання мирним шляхом, шляхом переговорів", — наголосив він.

Водночас Дуда зазначив, що його держава й надалі підтримуватиме Україну у протидії російським окупантам.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як Україні вирішити проблеми з Польщею: чому без втручання ЄС не обійтись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини