Головна Новини Світ Польща Путін сам змушує: Дуда зробив нову заяву про відправку військових до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін сам змушує: Дуда зробив нову заяву про відправку військових до України

Президент Польщі зазначив, що РФ сама може спровокувати відправлення польських військових до України

5 липня 2024, 08:25 comments1039
Поділіться публікацією:

Тільки від дій самої Росії залежить, чи польські військові можуть бути відправлені в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на спільній прес-конференції з президентом Словаччини Петером Пеллегріні зробив президент Польщі Анджей Дуда. Він висловив сподівання, що Росія не доведе до ситуації, за якої Польща активно долучиться до війни, але й не виключив такого варіанту.

Путін сам змушує: Дуда зробив нову заяву про відправку військових до України

Анджей Дуда. Фото: з відкритих джерел

Анджей Дуда наголосив, що Росія не повинна виграти в Україні, оскільки це створить величезну загрозу для Європи та всього світу.

Водночас польський президент зазначив, що зараз Польща не повинна направляти своїх солдатів в Україну, оскільки це втягло б країну НАТО у війну.

За словами Дуди, позиція Польщі полягає в тому, щоб надсилати Україні військову допомогу, але не розміщувати там своїх солдатів.

"Ми сподіваємося, що нам ніколи не доведеться посилати наших солдатів в Україну, щоб вони воювали там на захист Республіки Польща чи НАТО. Тому я сподіваюся, що такої потреби не буде, що Росія не доведе до такої ситуації. Це наша позиція сьогодні, і ми абсолютно не хочемо брати участь у цій війні, і ми не хочемо, щоби наші солдати брали участь у цій війні", — додав глава польської держави.

Варто зазначити, що вперше можливість відправлення військ в Україну цього року припустився президент Франції Еммануель Макрон. Він порушив це питання на саміті лідерів європейських країн, який пройшов у Парижі.

Глава французької держави припускав, що такого кроку можна вдатися у разі, якщо росіяни знову наступатимуть на Одесу чи Київ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини