Головна Новини Світ Польща Радослав Сікорський закликає Захід дозволити Україні атакувати цілі в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Радослав Сікорський закликає Захід дозволити Україні атакувати цілі в Росії

Міністр також сказав, що Росія не тільки воює проти України, але й порушує міжнародні правила

сьогодні, 17:33
Поділіться публікацією:

Радослав Сікорський, міністр закордонних справ Польщі, в інтерв'ю CNN сказав, що не розуміє, чому США забороняють Україні використовувати західну зброю для атак на російській території. За його словами, така позиція ставить під сумнів здатність міжнародної спільноти захищати основоположні права і безпеку суверенних народів.

Радослав Сікорський закликає Захід дозволити Україні атакувати цілі в Росії

Міністр Польщі виступає за право України на атаки в Росії

Сікорський особливо акцентував увагу на трагедії, що сталася у Львові, де російська ракета забрала життя сім'ї Базилевичів. 

“Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину – батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини й трьох доньок. Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією Росії і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу”, – розповів Сікорський.

Додатково, Сікорський підкреслив, що російські військові систематично порушують міжнародні норми, обстрілюючи цивільні об'єкти і руйнуючи українську інфраструктуру.

Він також зазначив, що оборонні зусилля України, зокрема успішні операції в Курській області, повинні стати додатковим аргументом для Заходу, аби переглянути свою позицію щодо "червоних ліній" Росії.

Читайте також на порталі “Коментарі”  — На дебатах Генеральної асамблеї ООН, які відбулися 25 вересня, Президент України Володимир Зеленський виступив з різким звинуваченням на адресу Росії. Він заявив, що російська армія навмисно знищила більшість українських теплових електростанцій та значну частину гідроелектростанцій, що призвело до катастрофічного зниження енергетичних потужностей країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини