Головна Новини Світ Польща Репарації від Німеччини: Польща серйозно налаштована та вже звернулася до ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Репарації від Німеччини: Польща серйозно налаштована та вже звернулася до ООН

Польща подала заяву до ООН з проханням втрутитися в питання стягнення з Німеччини репарацій

3 січня 2023, 18:42
Поділіться публікацією:

Здається, що  Польща серйозно налаштована стягнути з Німеччини репарації за шкоду, завдану протягом Другої світової війни. 3 грудня країна подала заяву до ООН із проханням втрутитися в це питання. Про це пише  PAP.

Репарації від Німеччини: Польща серйозно налаштована та вже звернулася до ООН

Польща все ще хоче репарацій від Німеччини (фото з відкритих джерел)

За пояснив заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик, метою такий дій є довести до відома міжнародної спільноти та найважливіших міжнародних організацій про проблему неврахованих злочинів. Окрім цьго, політик вважає, що треба дати зрозуміти політикам, дипломатам, що ця проблема не вирішена.

"Ми направили понад 50 нот до країн Європейського союзу, Ради Європи та НАТО, щоб ця тема була відома в нашому культурно-цивілізаційному колі, серед наших союзників. Я думаю, це буде, напевно, найважливіший виступ. Ми також звертаємося з проханням до ООН  втрутитися саме в це питання", – заявив він.

Мулярчик заявив, що звернувся до ООН аби організація втрутилася в цю справу та створила певний майданчик для діалогу з Німеччиною, що, на його думку, не хоче вести цей діалог.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Польща вимагає репарації у Німеччини за Другу світову війну. Правляча партія Польщі "Право і справедливість" кілька разів звертала увагу на те, що Німеччина недоплатила їй репарації за Другу світову війну, але справа не доходила до офіційних заяв, які все ж прозвучали 1 вересня у звіті партії. Польська сторона оцінює свої втрати у війні в 1,32 трильйона доларів. Незважаючи на те, що Німеччина є найбільшим партнером Польщі в ЄС та НАТО, польська сторона все одно вимагає компенсацій. Нова оцінка репарацій більша на 850 млн доларів, ніж те що вже виплатила Німеччина до 1953 року. В 1953 році Польща відмовилась від репарацій під тиском СРСР.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини