Головна Новини Світ Польща Росія нападе на Польщу. Стало відомо, скільки поляків вірять в це
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія нападе на Польщу. Стало відомо, скільки поляків вірять в це

Все більше поляків починають вірити у те, що Росія може напасти на їх країну. Принаймні про це свідчать данні опитування United Surveys, проведеного на замовлення RFM та Dziennik Gazeta Prawna, передає портал «Коментарі»

22 лютого 2024, 11:22
Поділіться публікацією:

Згідно із даними опитування, 47% поляків вірять, що Росія може напасти на Польщу. Як відзначають соціологи, це на 16% більше, ніж було у травні 2023 року.

Росія нападе на Польщу. Стало відомо, скільки поляків вірять в це

Чи вірять поляки у війну з РФ

Окрім того, 12% респондентів висловили переконання в тому, що такий напад все ж неминуче станеться. При цьому, як свідчать дані опитування, понад 35% вважають напад скоріше ймовірним, ніж ні.

Разом з тим, підкреслюють соціологи трохи більше 38% поляків вважають, що російський диктатор Володимир Путін не піде на агресію проти їх країни.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що на думку політолога Володимира Горбача, Росія почала першу фазу гібридної війни проти Польщі. За його словами, саме вона доклалася до протестів польських фермерів на кордоні з Україною, скориставшись слабкістю польських еліт.

Окрім того, "Коментарі" повідомляли, що менша частка українців стала вважати Польщу абсолютно дружньою країною. Якщо ще у червні 2023 року її вважали дружньою 94% респондентів, то тепер – тільки 79%. Окрім того, більше ніж на половину знизилась частка тих, хто вважав сусідку абсолютно дружньою, з 79% до 33%.

Також стало відомо, чи готові українці і надалі терпітивійну. 73% наших співвітчизників стверджують, що готові терпіти війну стільки, скільки потрібно, ще 3% готові терпіти досить довго, наприклад рік. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 5-10 лютого. Крім цього, 3% готові терпіти війну ще півроку і 18% відчувають у собі сили на кілька місяців. Соціологи зазначають, що з травня 2022 року ситуація не змінюється – у травні 2022 року 71% готові були терпіти стільки, скільки потрібно буде, у грудні 2023 року – 73%. І такі настрої спостерігаються у всіх регіонах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини