Головна Новини Світ Польща Російський посол в Польщі прийшов до монумента радянських воїнів: там на нього чекали українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський посол в Польщі прийшов до монумента радянських воїнів: там на нього чекали українці

Українці провели акцію протесту на цвинтарі в Польщі, куди на 9 травня прийшов посол РФ Сергій Андрєєв.

9 травня 2024, 16:33 comments2950
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв поклав квіти на кладовищі радянських воїнів у Варшаві. Російського дипломата супроводжувала велика охорона, адже на нього чекали українки, які відчайдушними криками демонстрували свою опозицію.

Російський посол в Польщі прийшов до монумента радянських воїнів: там на нього чекали українці

Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв. Фото з відкритих джерел

Російський посол Сергій Андрєєв у супроводі охорони прибув на цвинтар та поклав квіти до монумента загиблих радянських солдатів. Загалом на цвинтарі було близько 100 людей, які брали участь в церемонії, зокрема журналісти та охоронці.

Також на захід прийшли українські активісти, які тримали у руках фотографії загиблих українців на війні. Українки були одягнені в білий одяг з написами українських міст, які постраждали від російської агресії. Крім того, під час прибуття російського посла, українки взялись за руки та почали кричати на знак протесту. 

Це вже не вперше, коли присутність російського посла Сергія Андрєєва на цвинтарі з нагоди 9 травня викликає суперечки. У 2022 році Андрєєв зіткнувся з великою кількістю мітингувальників під час спроби покласти квіти до пам’ятника радянським солдатам. Тоді хтось з натовпу вихопив квіти у росіянина, а згодом російського посла облили червоною фарбою, як знак того, що на руках у росіян кров українців.

Тоді посол Росії в Польщі залишив цвинтар на спеціально викликаному автомобілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українських танкістів, які вирішили оригінально "привітати" російського диктатора Володимира Путіна на 9 травня.

Також "Коментарі" писали про те, що на параді у Москві два російські офіцери не віддали честь Путіну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини