Головна Новини Світ Польща Що тепер чекає на українських чоловіків призовного віку в Польщі: посол України зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що тепер чекає на українських чоловіків призовного віку в Польщі: посол України зробив заяву

Посол України у Польщі попросив українських громадян не нагнітати паніку

27 квітня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день офіційний Київ не звертався до польської влади щодо повернення в Україну чоловіків призовного віку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю телеканалу "TVN 24" зробив посол України в Польщі Василь Зварич.

Що тепер чекає на українських чоловіків призовного віку в Польщі: посол України зробив заяву

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Дипломата попросили прокоментувати, чи українській стороні знадобиться допомога у перевезенні громадян, у яких виявлять прострочені документи, посол відповів, що наразі Київ не звертався за подібною допомогою до Польщі.

"Думаю, все минеться нормально, без паніки", — сказав посол.

Коментуючи рішення Німеччини дозволити українським чоловікам призовного віку перебувати в країні з простроченими паспортами, Зварич наголосив, що "це суверенне рішення кожної країни, як поводитися з громадянами інших країн".                                                                              

"Ми не можемо змусити. Головне, щоб реалізація акту про мобілізацію була ефективною та прозорою. Тому ми працюємо над тим, щоб роз'яснити нашим громадянам, про що йдеться", — сказав Зварич, наголосивши, що людям "нічого боятися".

Дипломат також зазначив, що відомості про кількість українських чоловіків призовного віку в Польщі поки що "дуже приблизні".

"Ми знатимемо, коли цей закон імплементуватиметься, і коли кожен зможе підтвердити дані у пунктах збору", — пояснив Зварич.   
Читайте також на порталі "Коментарі" — чого досягла влада забороною на консульські послуги для чоловіків: які будуть наслідки. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини