Головна Новини Світ Польща Сенат Польщі схвалив продовження допомоги українцям: деталі нового закону
commentss НОВИНИ Всі новини

Сенат Польщі схвалив продовження допомоги українцям: деталі нового закону

Польща продовжила закон про тимчасовий захист для українських біженців до 2025 року

23 травня 2024, 15:30
Поділіться публікацією:

У середу, 22 травня, Верхня палата парламенту Польщі схвалила без будь-яких змін урядовий законопроєкт, який гарантує продовження легального перебування та надання допомоги українцям. Зараз документ чекає на підпис президента.

Сенат Польщі схвалив продовження допомоги українцям: деталі нового закону

Польща продовжила закон про тимчасовий захист для українських біженців до 2025 року

Закон, що отримав майже одностайну підтримку в Сенаті з 87 голосами "за", чотирма "проти" та одним "утримався", продовжує терміни тимчасового захисту до 30 вересня 2025 року. Оновлення цього закону визначає важливі зміни у системі реєстрації та підтримці, що стосуються українських громадян.

Серед ключових аспектів закону – впровадження системи, де українці можуть отримати номер PESEL, необхідний для доступу до різних публічних служб, на підставі дійсного проїзного документа. Також законодавці продовжили терміни подання документів для отримання права на медичну практику в Польщі на чотири місяці.

Додатково, закон розширює доступ до медичної допомоги та соціальних виплат, зокрема для тих, хто перебуває у колективних закладах розміщення. Українські сім’ї, діти яких навчаються в польських школах, тепер можуть розраховувати на щомісячну допомогу на дитину у розмірі 800 злотих та одноразову допомогу на початок навчального року в розмірі 300 злотих.

Закон також встановлює максимальний термін у 36 місяців для участі студентів у додаткових безкоштовних заняттях з польської мови та передбачає фінансування розміщення та харчування біженців лише за наявності угоди з місцевою владою.

Цей закон стане ще одним кроком у підтримці українських біженців, які знайшли прихисток у Польщі, кількість яких на сьогодні складає близько мільйона осіб.

Нагадаємо, що на тлі конфлікту, що триває в Україні, сотні тисяч українців шукають притулку в країнах Європи, покладаючись на державну підтримку як життєво важливу допомогу. Проте нещодавні зміни у політиці деяких європейських країн викликають занепокоєння серед біженців. Як передає портал "Коментарі", про це пише РБК-Україна



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини