Головна Новини Світ Польща Скандал між Польщею та Німеччиною: Шольца закликали поважати суверенітет
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал між Польщею та Німеччиною: Шольца закликали поважати суверенітет

Виборча кампанія у Польщі набирає обертів

25 вересня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау звернувся до Олафа Шольца із проханням поважати суверенітет Польщі після пропозиції канцлера Німеччини посилити контроль на кордоні через мігрантів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Польське радіо".  

Скандал між Польщею та Німеччиною: Шольца закликали поважати суверенітет

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Як підкреслив польський міністр, останні заяви німецького політика свідчать про спробу втручання у внутрішні справи польської держави та виборчу кампанію, що триває в країні.

Йдеться про виступ канцлера Німеччини Олафа Шольца на мітингу його партії СДПН у Нюрнберзі. Німецький політик висловився за посилення контролю за нелегальною міграцією.

Як зазначив Рау, останні заяви Шольца порушують принципи суверенної рівності держав, яка є основою добросусідських відносин і дружньої співпраці з Польщею.

Як наголошує польська влада, порушення у видачі віз у Польщі є випадковими і розслідуються службами. Центральне антикорупційне бюро у рамках цього розслідування затримало сімох осіб.                                                                        

Варто зазначити, що перед цим Олаф Шольц виступив за посилення контролю над нелегальною міграцією та пообіцяв можливі додаткові заходи. Враховуючи ситуацію на кордоні, Шольц закликав надати роз'яснення щодо можливих порушень у видачі віз у сусідній Польщі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зерно розбрату: у чому небезпека суперечки з союзниками – чи правильно поводиться Україна. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини