Головна Новини Світ Польща Скандал між Польщею та Україною: чому Кулебу назвали націоналістом
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал між Польщею та Україною: чому Кулебу назвали націоналістом

Польський політик назвав Кулебу націоналістом через його заяви про операцію "Вісла"

2 вересня 2024, 12:27
Поділіться публікацією:

Депутат Польської селянської партії Марек Савіцький, яка входить до урядової коаліції, висловився різко щодо міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, назвавши його націоналістом. Цей коментар з'явився на тлі нещодавніх висловлювань Кулеби про операцію "Вісла", які викликали обурення серед польських політиків.

Скандал між Польщею та Україною: чому Кулебу назвали націоналістом

Марек Савіцький розкритикував українського міністра

На думку Савіцького, український міністр продемонстрував неприпустиму позицію, коли порівняв операцію "Вісла" з Волинською трагедією. Депутат також розкритикував відсутність реакції з боку польського міністра закордонних справ Радослава Сікорського, що, на його думку, свідчить про слабкість польської дипломатії.

“Очільник українського зовнішньополітичного відомства є націоналістом, і це не вперше, коли він говорить такі речі на адресу Польщі. Я, однак, стурбований позицією міністра Сікорського, тому що, перебуваючи в цьому кампусі, він не відреагував, коли Кулеба прирівняв Волинський злочин до акції "Вісла", коли в підтексті вимагав де-факто перегляду кордонів”, – сказав він.

Коментарі Савіцького з'явилися після того, як Дмитро Кулеба висловився на заході Campus Polska Przyszłości. На запитання учасниці про можливе зняття заборони на ексгумацію жертв Волинської трагедії 1943-1945 років, Кулеба запропонував замислитися над подіями операції "Вісла" 1947 року, яка призвела до примусового переселення українців у різні регіони Польщі. Цей коментар викликав негативну реакцію в Польщі, де операція "Вісла" досі залишається болючою темою.

Марек Савіцький, коментуючи ситуацію, заявив, що "Кулеба є націоналістом", а його заяви можуть розцінюватися як спроба перегляду історичних кордонів між Польщею та Україною. Савіцький також висловив занепокоєння тим, що молодь, яка була присутня на заході, "не відреагувала належним чином" на заяви Кулеби, а міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський не вжив жодних заходів.

"Просто ці молоді люди не мають ні патріотичного виховання, ні історичного виховання, історичних знань, і тому мене не дивує, що вони не відреагували, а мене дивує відсутність реакції міністра Сікорського. Він мав би обов'язково відреагувати", – запевнив депутат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини