Головна Новини Світ Польща Скандал у Польщі: українці, які нібито побили поляків виявились громадянами іншої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Польщі: українці, які нібито побили поляків виявились громадянами іншої країни

Поліція пояснила, чи причетні українці до побиття польських громадян.

28 серпня 2023, 11:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Польщі вибухнув скандал через нібито українців, які побили поляків. Згодом з'ясувалось, що нападники виявились не українцями, а грузинами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter поліції Варшави.

Скандал у Польщі: українці, які нібито побили поляків виявились громадянами іншої країни

Грузини видали себе за українців. Фото з відкритих джерел

В мережу потрапив запис інциденту, який відбувся у ніч з 24 на 25 серпня у Варшаві. До групи відпочиваючих у столичному парку підійшло кілька чоловіків з українським прапором. Згодом в інтернеті почалась поширюватись інформація, що нібито українці побили поляків, які відмовились вигукувати гасло "слава Україні!".

Через розголос скандалу варшавська поліція відреагувала на скандальний випадок і підтвердила, що інцидент відбувся Віслинських бульварах. Однак додала, що українці не нападали на поляків.

"Осіб української національності серед тих, хто мав посвідчення особи, не було", — йдеться в повідомленні та додають, що 13 осіб, які були нападниками виявились громадянами Грузії.

Поліція також вказала, що наразі ніхто не подав заяви про напад, однак запис, який поширюється в мережі може свідчити про злочинні дії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда висловився щодо територіальних поступок України у війні з Росією. Польський лідер зазначив, що у цьому питанні не може бути жодних поступок у бік Росії та додав про необхідність повернути усі українські території, включно з Кримом під контроль України.

Також "Коментарі" писали про Польщу, яка ввела нові правила у процес отримання віз для громадян України. Таким чином цей процес став складнішим і потребує виїзду з Польщі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини