Головна Новини Світ Польща Скільки поляків вважає, що Україна має піти на територіальні поступки для закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки поляків вважає, що Україна має піти на територіальні поступки для закінчення війни

39% громадян Польщі підтримують закінчення війни в Україні ціною територіальних чи політичних поступок.

сьогодні, 11:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Більшість громадян Польщі вважає, що Україна має продовжувати війну проти Росії. Однак кожен третій поляк підтримує закінчення війни в Україні, навіть у випадку втрати українських територій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження національного статистичного управління Польщі. 

Скільки поляків вважає, що Україна має піти на територіальні поступки для закінчення війни

Польща. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням національного статистичного управління Польщі (CBOS), 46% поляків хочуть, щоб Україна продовжувала війну проти РФ. Однак 39% громадян Польщі підтримують закінчення війни в Україні, навіть ціною територіальних чи політичних поступок.

На запитання, чи вважають поляки, що Україні доведеться віддати частину своєї території, 44% відповіли так. 19% респондентів вважають, що росіяни підуть з територій, які опинились під окупацією з 2022 року, а ще 6% обрали варіант, що росіяни залишать усі території України, які опинились під їх контролем з 2014 року.

Поляки сьогодні менше стурбовані можливістю Росії застосувати ядерну зброю. На початку повномасштабного вторгнення цей показник становив 77%, тоді як за 2,5 роки війни знизився до 51%.

Опитування CBOS показало, що більшість громадян Польщі вважають, що українські чоловіки призовного віку мають повернутись в Україну. таку ініціативу підтримує 67% поляків, а проти виступає кожен п'ятий — 22%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у поляків змінилось ставлення щодо українських біженців. Воно досягло рекордно низького рівня від початку повномасштабної війни.

Також "Коментарі" писали про те, скільки німців вважають, що Україна має піти на територіальні поступки. Як свідчить опитування, 45% громадян Німеччині підтримують закінчення війни з втратою українських територій. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини