Головна Новини Світ Польща Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції

Польські ЗМІ опублікували кадри з побиттям українця до смерті у витверезнику у Вроцлаві.

4 жовтня 2023, 10:55 comments4890
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польські ЗМІ опублікували кадри, які показують, що до українця Дмитра Никифоренка були застосовані тортури під час його перебування у витверезнику Вроцлава. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Onet.

Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції

У Польщі поліцейські побили до смерті українця. Фото з відкритих джерел

Дмитро Никифоренко приїхав з Вінницької області до Польщі, де працював будівельником. 30 липня 2021 року він повертався зі зустрічі з друзями, де вживали алкоголь. Під час поїздки чоловік заснув в автобусі. Коли транспортний засіб прибув на кінцеву зупинку водій автобуса безуспішно пробував розбудити пасажира та викликав поліцію.

Поліцейські у своїх звітах повідомили, що в крові Никифоренка було 1,5 проміле алкоголю. Також поліція заявляла, що в його тілі знайшли залишки наркотиків, а сам чоловік поводився агресивно та нібито намагався завдати собі шкоди вдарившись у вікно головою.

Попри такі заяви поліції видання Onet стверджує, що українець не був агресивним, не мав залишків психотропних речовин в організмі, а просто був п'яним. Згодом поліція забрала чоловіка у витверезник.

Точний час прибуття до відділу поліції невідомі. Патруль складається з трьох офіцерів, які після прибуття на місце вимкнули камери, які носять на тілі. О 22.27 Дмитра фіксує камера, встановлена ​​перед входом у витверезник. Чоловіка веде поліція в наручниках за спиною.

Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції - фото 2

За свідченням прокуратури смерть Дмитра Никифоренка була спричинена майже 40-хвилинними тортурами: більшу частину цього часу 26-річного українця душили, кілька разів били в обличчя та тиснули поліцейською палицею.

Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції - фото 3
Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції - фото 4
Смерть українця у польському витверезнику: ЗМІ опублікували кадри тортур, які показують причетність поліції - фото 5

Лише після розголошення про тортури над українцем відбулось відсторонення та звільнення польських поліцейських. У березні 2023 року було відкрито обвинувачувальний акт. Прокуратура звинуватила трьох поліцейських і двох працівників витверезника у знущаннях з українця і побитті його до смерті. Їм загрожує ув'язнення до 10 років.

Також двоє співробітників витверезника отримали обвинувачення у нібито приховуванні інциденту, а медику інкримінують вбивство через необережність. Ще один співробітник за версією слідства нічого не зробив, щоб протидіяти ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

патриот

5 жовтня 2023, 15:18

Ірина, почему украинцы не видбудовують свою страну?

Евгений

5 жовтня 2023, 11:32

Как стало известно, что в одном из банков предположительно Великабритании, Испании, Турции находятся банковские ящейки принадлежащие экс-полковнику КДБ-ФСБ Александру Литвиненко, который был отравлен полонием, по оперативным данным в этих банковских ящейках находиться компромат, против высокоставленых чиновников, и именно из-за этого компрамата он был убит.

Ірина

5 жовтня 2023, 08:25

Veta, 100%!!! Це подяка поляків за те, що українці відбудовують їх країну і роблять на чорних роботах, бо в поляків руці з д*пи виросли.

Козак

4 жовтня 2023, 21:02

Гошо, Так ты, пада.ль конченая, считаешь что людей за это надо убивать и пытать как в гестапо? Тебя, гни.ду, тогда должны были в школе к березам привязать и разодрать надвое.

Евгений

4 жовтня 2023, 16:41

А что в Польше полицейские ходят в штатском, как видно на кадрах?

SS

4 жовтня 2023, 16:40

Ну так это нормально))) У нас его бы его просто расстреляли в спину или сбили полицейской машиной насмерть на переходе. У нас просто так принято, а хули?! Правовое государство!

Гошо

4 жовтня 2023, 14:17

Якшо мурло напилось і стало доказувать шо воно "пуп землі" та й ще, як привикло з кулаками, то як можно інакше з ним справитись? Уговарювать ?

Veta

4 жовтня 2023, 13:20

Нехай смерть закатованого хлопця переслідує вбивць до їх скону і нехай сумління їх мучить впродовж життя бажано за гратами.


Новини