Головна Новини Світ Польща Стало відомо, чи сприятимуть у Польщі поверненню українців додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи сприятимуть у Польщі поверненню українців додому

Польща не буде заохочувати українських біженців повертатися назад додому, про це, як пише DW, повідомив посол Польщі в Україні Ярослав Гузи. За його словами, насправді Польща зацікавлена в українських біженцях

14 березня 2024, 12:42
Поділіться публікацією:

Як заявив Ярослав Гузи, Польща цілком покладатиметься на рішення українців щодо їх намірів повертатися чи ні назад на Батьківщину. Тобто, підкреслив він, влада не буде ні заохочувати їх їхати в Україну, ні перешкоджати, якщо вони захочуть залишитися в Польщі.

Стало відомо, чи сприятимуть у Польщі поверненню українців додому

Українські біженці в Польщі

При цьому Ярослав Гузи визнав, що насправді ринок праці Польщі потребує українців і зацікавлений в тому, щоби вони залишилися в країні. Дипломат підкреслив, що цілком може собі уявити ситуацію, коли, наприклад, роботодавець може переконувати українців залишитися працювати в Польщі, бо йому буде важко знайти їм заміну.

Проте, додав посол Польщі, це не є тими речами, на які польська влада реагуватиме якимось чином.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією заступника держсекретаря міністерства внутрішньої політики Польщі Мацея Дущика, саме в Польщі рівень працевлаштування українських біженців є найвищим з-поміж країн Європейського Союзу. Він підкреслив, що 67% українців, які знаходяться у Польщі, знайшли собі роботу. Також службовець розповів, що за останніми даними понад 750 тис. українців зареєструвалися в польському Управлінні соціального страхування, а це становить понад 70% від усіх іноземців. Окрім того, Дущик підкреслив, що завдяки біженцям із України ВВП Польщі впродовж наступних 5 років зросте на 1,2-2%.

Також "Коментарі" розповідали, як поляки ставляться до українців. Зокрема, згідно опитування, лише 40% поляків сказали, що вони ставляться до українців із прихильністю. При цьому 30% респондентів підкреслили, що вони відчувають до українців неприязнь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

14 березня 2024, 15:53

Не парьтесь. Большинство из тех, кто уехал уже не вернется. Если у человека есть выбор жить в нормальной стране или вернуться в концлагерь, как вы думаете, что он выберет?


Новини