Стало відомо, до якого місяця поляки мають намір блокувати кордон із Україною

Польські протестувальники мають намір блокувати кордон з Україною до квітня

Протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути подовжено ще на місяць – до квітня. Як передає портал "Коментарі", про це заявив лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров, повідомляє радіо RMF24.

"Ми посилюємо протест. Я сьогодні подам (Ред. – заявку) наступного місяця на продовження (Ред. – протесту), він триватиме до квітня. Ми робитимемо це по черзі. Фермери частково працюватимуть у полі, частина стоятиме на кордоні ", – пояснив Роман Кондров.

Зазначимо, ситуація на українсько-польському кордоні, де польські фермери творять справжнє свавілля, змусила жорстко висловитись президента України. У вечірньому зверненні 19 лютого Володимир Зеленський зазначив, що події на кордоні з Польщею "не можна сприймати як щось нормальне". Він наголосив, що через польський кордон проходить лише 5% нашого агроекспорту, тож справа не в економіці, а, швидше, у політиці. Про що говорить конфлікт, що все більш розпалюється? Які є шляхи вирішення? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - протести польських фермерів завдають удару не тільки економіці обох країн, але й завдають удару на громадському рівні, сказав у коментарі Oboz.ua екс-посол України в Польщі Андрій Дещиця. За його словами, між народами починається напруга.

Також він розповів, що польська сторона хоче ретельніше перевіряти товари, що йдуть з України. При цьому Дещиця наголосив, що митники можуть проводити такі перевірки, але протестувальники точно немає.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в уряді Туска розкритикували заяву Зеленського щодо блокади кордону. Радять бути обережним.