Головна Новини Світ Польща Таємна фабрика у Польщі ремонтує українські танки
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємна фабрика у Польщі ремонтує українські танки

Польські механіки ремонтують пошкоджену в Україні військову техніку у таємному місці.

30 січня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У невідомому місці в Польщі розміщена велика фабрика, де польські механіки та інженери ремонтують та відновлюють українські артилерійські установки та танки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на журналістів видання Wall Street Journal, як побували на таємній фабриці.

Таємна фабрика у Польщі ремонтує українські танки

У Польщі ремонтують українську військову техніку. Фото з відкритих джерел

Захід допомагає Україні не тільки військовою технікою, а і її ремонтом. Пошкоджені танки та артилерійські установки відправляються в Польщу та ще кілька країн на ремонт, аби з часом знову повернутись на український фронт для протистояння російській агресії. Один з таких центрів ремонту відвідали журналісти видання Wall Street Journal. За їх словами фабричний комплекс ремонту військової техніки розташований навколо занедбаних будівель, де працюють сотні техніків.

"У двох "Крабів", які виглядають як танки, але являють собою самохідні 155-мм гаубиці, відсутні частини гусениць, вони пронизані кульовими дірками", — пишуть журналісти.

Окрім постійного ремонту, польські механіки спілкуються з українськими військовими через зашифровані додатки та при потребі навчають їх ремонтувати ракети, танки та іншу техніку в польових умовах.

"Можна з упевненістю припустити, що Польща є лідером, коли справа доходить до обслуговування обладнання, яке використовують українці на полі бою", — сказав експерт із військових технологій з Фонду Казимира Пуласького Томаш Смура.

На фабриці працюють тільки поляки, які повинні пройти необхідну перевірку перед дозволом працювати в таємній установі. Інколи механіки знаходять особисті речі, фотографії чи зубні щітки українських військових. Один з механіків поділився з Wall Street Journal епізодом, який змусив його ще більш віддано працювати для України.

"Краби прибувають сюди з листям, брудом, піском, гілками, що прилипли до корпусу і гусениць — це українська земля. Мене це дуже сильно вразило, коли я вперше зайшов усередину", — каже польський механік Даріуш Ґавінек.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України подякував Польщі за надання танків.

Також "Коментарі" писали про дипломата, який назвав як можна вигнати російські кораблі з Чорного моря.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4447

30 січня 2023, 14:34

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини