Головна Новини Світ Польща Такого не було з 1945 року: Туск розповів, що сталося з Європою
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не було з 1945 року: Туск розповів, що сталося з Європою

Дональд Туск заявив, що Європа перейшла у довоєнну епоху

29 березня 2024, 11:15 comments1642
Поділіться публікацією:

У Європі на різних рівнях не припиняється обговорення, що Росія може атакувати країни НАТО протягом кількох років. Саме тому з'являється відчуття, що настав довоєнний час, стоїть та сама атмосфера, яка була в минулому столітті. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "El pais" зробив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Такого не було з 1945 року: Туск розповів, що сталося з Європою

Дональд Туск. Фото: з відкритих джерел

"Наразі найбільше турбує те, що можливий буквально будь-який сценарій. Ми не переживали такої ситуації з 1945 року. Я знаю, що це звучить нищівно, особливо для людей молодого покоління, але ми маємо морально звикати до нової доби. Ми в довоєнний час". Я не перебільшую. З кожним днем це все очевидніше", — розповів прем'єр.

Політик додав, що коли Росія атакує міста на заході України, на польській ділянці кордону також чути звуки вибухів. Туск зазначив, що він мав у Європейській раді цікаву дискусію з президентом Іспанії Педро Санчесом. Той просив припинити використовувати слово "війна" у заявах щодо України.

"Він стверджував, що люди не хочуть відчувати загрозу таким чином, що в Іспанії звучить абстрактно. Я відповів, що в моїй частині Європи війна більше не є абстракцією і що наш обов’язок — не сперечатися, а діяти та готуватися до захисту", — підкреслив прем'єр.

На його думку, зараз головним завданням для Європи є захист України та збереження її як незалежної та цілісної держави. Від цивілізованого світу залежить уникнення песимістичних сценаріїв.

Дональд Туск підкреслив, що ситуація в Україні сьогодні набагато важча, ніж рік тому, але й набагато краща, ніж на початку війни, коли солдати Путіна були на підступах до Києва.

Прем'єр Польщі також закликає європейців витрачати більше на оборону. Зокрема, нагадав про необхідність спрямовувати щонайменше 2% ВВП на оборону згідно з фундаментальним принципом НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шмигаль та Туск у Польщі підписали спільний документ: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини