Головна Новини Світ Польща Тисячі добровольців вже є: Польща готує до відправки в Україну першу бригаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі добровольців вже є: Польща готує до відправки в Україну першу бригаду

Реєстрацію для участі у новому добровольчому військовому підрозділі у Польщі пройшли вже тисячі осіб

11 липня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

 У Польщі розпочинають підготовку першої української бригади, що складається з добровольців, які проживають в країні. За словами міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського, вже тисячі осіб серед мільйона українців обох статей, що проживають у Польщі, виявили бажання приєднатися до лав цієї бригади.

Тисячі добровольців вже є: Польща готує до відправки в Україну першу бригаду

Радослав Сікорський (фото з відкритих джерел)

Під час NATO Public Forum у Вашингтоні Сікорський розповів, що багато українців хочуть служити та підтримувати своїх співвітчизників, але потребують належного навчання та екіпірування. Польща планує забезпечити їх навчанням і обмундируванням, після чого добровольці будуть передані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після ротації.

Сікорський підкреслив, що такий підхід може бути впроваджений і в інших європейських країнах, що дозволить забезпечити Україну додатковими бригадами. Для цього інші країни повинні підписати з Україною угоди, які передбачають створення добровольчих легіонів з можливою участю іноземців, як це зробила Польща в рамках Угоди про гарантії безпеки.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський оголосив про створення легіону із українських добровольців в Польщі.  Україна та Польща домовилися про створення добровольчого військового підрозділу з громадян України, які перебувають у країнах ЄС. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час брифінгу у Варшаві. 

За словами Зеленського, тренування Українського легіону проходитимуть у Польщі, і підрозділ буде оснащений завдяки партнерам. Також повідомив, що кожен громадянин України, який вирішить приєднатися до легіону, зможе підписати контракт із ЗСУ. Наразі сторони опрацьовують всі нюанси цих домовленостей
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини