Головна Новини Світ Польща Туск розповів, на що заслуговують лідери країн, які намагаються "грати у нейтралітет"
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск розповів, на що заслуговують лідери країн, які намагаються "грати у нейтралітет"

Польський прем'єр нагадав, що Україна бореться за безпеку для усієї Європи

22 січня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Лідери країн, які намагаються "грати в нейтралітет" під час російсько-української війни, заслуговують на "найтемніше місце в політичному пеклі". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зробив на прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським під час офіційного візиту до Києва.

Туск розповів, на що заслуговують лідери країн, які намагаються "грати у нейтралітет"

Дональд Туск. Фото - сайт Офісу президента України

"Сьогодні будь-хто у вільному світі, хто удає нейтрального, зберігає однакову дистанцію або представляє її щодо України та Росії, заслуговує на найтемніше місце в політичному пеклі", – сказав він.

Глава польського уряду додав, що Україна сьогодні бореться за безпеку всього вільного світу, і це "не порожні слова та не слоган".

Дональд Туск зазначив, що російсько-українська війна – це "найтрагічніший фрагмент конфронтації добра зі злом".

"Я не соромлюся тут вживати такі слова. Саме тут, в Україні, проходить світовий фронт, боротьба зла з добром. Усі, хто має очі, вуха, серце – не має права вдавати, що не помічає, як в Україні добре борються з злом", – сказав польський прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща тріумфує: яке рішення ухвалить ЄС, щоб обмежувати імпорт агропродукції з України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав Польщу створити своєрідний альянс із Україною для посилення позиції обох країн у ЄС. Він також визнав, що ситуація з експортом зерна та блокуванням вантажівок на кордоні з Польщею розчаровує. Які шанси на зміцнення українсько-польських відносин? Які перепони слід забрати у цьому ракурсі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини