Головна Новини Світ Польща Туск сказав, що станеться, якщо Україна і Польща посваряться через зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

Туск сказав, що станеться, якщо Україна і Польща посваряться через зерно

Якщо Україна і Польща посваряться в контексті «зернового питання», то це стане найбільшим ідіотизмом в історії взаємин двох країн. Про це на прес-конференції прем'єр-міністром Канади сказав прем’єр Дональд Туск

26 лютого 2024, 18:51
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дональд Туск, на даний момент немає жодного дефіциту польсько-українських відносин. Проте, за його словами є певний "критичний момент", він стосується експорту української агропродукції до Польщі та інших країн Європейського Союзу без мита.

Туск сказав, що станеться, якщо Україна і Польща посваряться через зерно

Дональд Туск

Дональд Туск підкреслив, що польські фермери вважають неприйнятним збереження тих правил, які діють для українського експорту. Саме тому, підкресли прем’єр, Україна та Польща повинні знайти таке рішення, яке влаштує обидві країни.

Туск підкреслив, що він розраховує на розуміння української сторони, а також на те, що українські політики зможуть відмовитися від "непотрібних емоційних коментарів".

Польський прем’єр додав, що необхідно шукати рішення, яке не буде роз’єднувати дві країни у такий складний момент.

"Якби ми зараз посварилися і не знайшли рішення у цій справі, це був би найбільший ідіотизм в історії наших народів"
, — додав Дональд Туск.

Нагадаємо, польські фермери блокують пункти пропуску з Україною і таким чином протестують проти експорту української агропродукції. Вони наполягають, що частина зерна все ж залишається в Польщі і фермери через це несуть колосальні збитки.

Під час протестів польських фермерів невідомі чотири рази висипали агропродукцію із України на колії. Перший раз такий інцидент стався 20 лютого, у перший день посилених протестів. Тоді організатори протесту повідомили, що нічого не могли вдіяти, фермери були під емоціями, тому і всипали частину українського зерна.

Найбільшу кількість зерна було висипано 25 лютого. Як повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, було знищено 150 тонн українського збіжжя. За його словами, це зерно йшло транзитом до порту Гданськ, а потім до інших країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 лютого 2024, 19:18

Це він до кого звертається? До тих божих, які тисячі років заробляють створеними ними конфліктами? Він справді вірить, що його почують? Нехай проаналізує результати їх тисячолітньої діяльності, страждань і мільйонних жертв. Це події для істориків, як у Світ втратив 52-мільйону країну.


Новини